En lyxig vårig tårta. Gröna mjuka och saftiga pistagebottnar varvade men en helt ljuvlig och len chokladtryffel. En liten bit räcker länge. God att äta med en klick lättvispad grädde.
Pistage och choklad kanske är det dyraste vi kan köpa just nu, så den här tårtan är verkligen en lyxttårta. Den är dock mäktig och räcker till många, man är väldigt nöjd med en liten bit. Jag vill å det varmaste rekommendera att man äter den rumstempererad, när den är kall blir tryffeln hård och det blir inte alls lika gott.
Bottnarna är mjuk och saftiga men får också en lite seg känsla tack vare nötterna. Jag har använt mig av naturella nötter som jag rostar lite i ugnen innan så att de får en djupare och lite nötigare smak. Du kan också köpa rostade och salta, men då blir tårtan saltare.
Chokladganachen behöver verkligen sätta sig över natten, så bli inte nervös om den känns lös efter många timmar. Den kommer att sätta sig! Den ska vara mjuk och följsam när den är klar. Men rör inte i den, då tappar den sin glans och blir matt och trög. Och sätt inte i den i kylen för att skynda på processen, då tappar den också sin glans. Av samma anledning så har du inte supermånga försök på dig att få till dekoren. Om du börjar röra för mycket så tappar den sin glans och blir lite matt. Det kan man faktiskt se på min tårta att den blivit, jag hade svårt att bestämma hur den skulle se ut, den var mycket glansigare och finare innan jag hade strykt runt massa på den.
Här hittar du en sån tårtkam som jag använt för att dra mönstret på toppen av kakan.
När jag skriver glykossirap så är det sån här jag menar. Du kan inte utesluta den då den gör så att tryffeln får rätt konsisten och krämighet.