Vår högt älskade pinocchiotårta i en grön pistageversion, toppad med lättvispad grädde och läckra kiwibär. Perfekt när de är i säsong under tidig höst.
I många år nu har jag haft ett samarbete med kiwibäret Nergi. Jag älskar att få promota produkter som är rena råvaror som frukt. Här kan du se ett par av mina andra recept med kiwibär.
Kiwibären har ju väldigt kort säsong i september/oktober, men den här tårtan kan du ju göra när som helst och bara toppa med något annat. Hallon eller jordgubbar skulle vara väldigt gott tillsammans med pistagebotten.
Jag använde mitt klassiska recept på Pinocchio-tårta och adderade malda pistagenötter i smeten och toppade med hackade pistagenötter. Det blev både urtjusigt och väldigt gott.
Här har jag gjort en klassik pinocchiotårta som är toppad med passionsfruktgrädde, och här hittar du en version med choklad och körsbär.
Jag har gjort denna i en springform på 23 cm. Min favorit hittar du här >>