Pinocchiotårta med pistage och kiwibär

12 september, 2024
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Vår högt älskade pinocchiotårta i en grön pistageversion, toppad med lättvispad grädde och läckra kiwibär. Perfekt när de är i säsong under tidig höst. 

I många år nu har jag haft ett samarbete med kiwibäret Nergi. Jag älskar att få promota produkter som är rena råvaror som frukt. Här kan du se ett par av mina andra recept med kiwibär.

Kiwibären har ju väldigt kort säsong i september/oktober, men den här tårtan kan du ju göra när som helst och bara toppa med något annat. Hallon eller jordgubbar skulle vara väldigt gott tillsammans med pistagebotten.

Jag använde mitt klassiska recept på Pinocchio-tårta och adderade malda pistagenötter i smeten och toppade med hackade pistagenötter. Det blev både urtjusigt och väldigt gott.

Här har jag gjort en klassik pinocchiotårta som är toppad med passionsfruktgrädde, och här hittar du en version med choklad och körsbär. 

Jag har gjort denna i en springform på 23 cm. Min favorit hittar du här >>

Pinocchiotårta med pistage och kiwibär

3.5/5(6)
Röster
Portioner: 8 bitar

Ingredienser:

Tårtbotten

60 gram rumsvarmt smör

80 gram socker (knappt 1 dl)

3 äggulor

0,5 dl mjölk

60 g vetemjöl (1 dl)

25 g malda pistagenötter (0,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,25 tsk salt

Maräng till tårtbotten

3 äggvitor

135 gram socker (1,5 dl)

25 g pistagenötter (0,5 dl grovt hackade)

Övrigt

5 dl vispgrädde

2 pkt kiwibär

Instruktioner:

Tårtbotten

1. Sätt ugnen på 135 grader varmluft (150 grader vanlig ugn) och klä en springform på ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker krämigt i 5 minuter. Vispa sedan ner en äggula i taget och rör till sist ner mjölken. Här kan smeten skära sig, det gör inget.

3. Blanda mjöl, malna pistagenötter, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål och vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i botten på formen.

Maräng till tårtbotten

1.Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en glansig maräng.
Bred ut marägen ovanpå den andra smeten och strö sen på de grovt hackade pistagenötterna.

2. Grädda i ca 40 minuter tills marängen ser frasig ut och känns hård på ytan. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Lägg ihop tårtan

1. Lägg över tårtan på fatet som du vill servera den från.

2. Vispa grädden lätt och fluffig. Den får inte vara rinnigt men inte heller för hårt vispad. Häll den på en spritspåse med en stor rund tyll. Spritsa bollar ovanpå hela tårtan.

3. Skär kiwibären i halvor och lägg dem i en stor hög på grädden.

Servera genast!

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg