Piña Colada cupcakes

16 juli, 2019

Hur söta blev inte de här små minimuffinsen med en touch av strandcocktail? Tänk dig smaken av en läskande Piña Colada i en liten cupcake. Då har du de här bakverken!

RECEPT
Ca 20 minimuffins

Kokos- och ananasmuffins
50 gram mjukt smör
115 gram vetemjöl (ca 2 dl)
130 gram socker (ca 1,5 dl)
1,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 ägg
1 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas (pressa ut det mesta av juicen)
1 msk mörk rom

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en muffinsplåt med formar.
2. Lägg det mjuka smöret, mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Enklast i en köksmaskin med omrörare, men funkar att göra för hand också. Blanda tills det är ungefär som en smuldeg.
3. Tillsätt 0,5 dl mjölk och rör om, nu liknar det mest en deg.
4. Blanda i ägget och resterande mjölk och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt kokos, ananas och rom.
5. Fyll smeten i muffinsformarna, max  till två tredjedelar. Vi vill inte ha en topp på de här muffinsen, utan en slät kaka.
6. Baka ca 8 minuter, känn med en sticka när de är torra.
7. Ta ut dem ur ugnen. Ta bort dem från muffinsplåten så att det inte bildas kondens, låt dem gärna svalna på ett galler.

Marängfrosting
65 g äggvita (ca 2 st)
25 g vatten
105 g strösocker

1. Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin.
2. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.
3. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall.

Dekorera cupcakesen
Marängfrosting
1 dl kokosflingor

1. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna, 3-4 minuter, akta så att de inte bränner. Låt dem svalna.
2. Förbered en spritspåse med en tyll. För att spritsa som jag har gjort behöver du en tyll med ett stort runt hål, och en med en stor öppning, men med många små tänder.
3. Spritsa först en boll av maräng med den runda tyllen. Rulla försiktigt i den rostade kokosen. Spritsa sen en topp med den räfflade tyllen. Bränn av med brännare.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg