Det ultimata receptet på chocolate chip cookies. Lagom chokladiga och lagom sega.
Jag tror att jag använder nya recept varje gång jag bakar chocolate chip cookies. Hur bra mina gamla recept än är så tror jag alltid att nästa kanske kanske är ännu bättre!
Det här receptet blev alldeles perfekt, enligt mig, i allafall om man vill ha mjuka sega kakor. Jag använde mig också av en teknik jag inte använt förut, som varit lite av en snackis på senaste tiden, populär på Instagram och omskriven av New York Times. Jag har inte använt det receptet, men dock tekniken.
Tekniken använder man om man vill få ”rynkor” på kakorna. Som årsringar nästan, som gör att de ser så där riktigt mjuka och sega ut. De smakar såklart precis likadant om man inte använder tekniken, men om man vill åt detta utseendet så är det bra att testa tekniken. Den går ut på att man tar ut plåten ur ugnen när kakorna är ungefär halvvägs klara, så släpper man plåten på exempelvis golvet från ca 10-15 cm höjd. Det gör att kakorna sjunker ihop. Sen sätter man in plåten i ugnen igen och upprepar detta 2-3 gånger med en minuts intervall, och låter sen kakorna blir klara.
Antonia
Hej! Mina kakor blev inte sega, mer torra. Vad tror du blev fel då?
Emma Brink Rask
Då har du gräddat dem för länge
Linda
Hej!
Hur mkt glutenfri mjölmix tror du att jag behöver om jag ska ersätta det med vanligt mjöl?
Kakorna ser riktigt goda ut!
Mvh, Linda
Emma Brink Rask
Det vet jag tyvärr inte, jag har aldrig bakat med mjölmix.
Patricia
De här kakorna kommer bli en stapelvara här hemma. Att ha på bordet, i frysen, som gå-bort—present, you name it. Utan tvekan det bästa receptet jag testat. Degen/smeten är fantastisk bara den 🤤
Emma Brink Rask
Roligt att höra!
SM
Hej! Där jag bor är inte muscovadosocker tillgängligt. Går det bra att ersätta det med normalt brunt socker? Eller något annat? Tack!
Emma Brink Rask
Vilket brunt socker som helst funkar!
Ida
Ska testa detta recept för första gången! Vet inte om jag inte kan läsa ordentligt men jag hittar inte ägg i ingredienserna…?
Emma Brink Rask
Under muscuvadosockret ser du ägg
Emilyn
Hej!
Du skriver att ugnen ska vara på 180 grader.
Är det varmluft eller vanlig du syftar på då?
Mvh Emilyn
emmabrink
Japp, 200 grader vanlig ugn.
Kit
Dessa är gudomliga! Jag glömde dock ta i muscovadosockret när man skulle så fick vispa in det i sista sekund, men de blev SÅ GODA! Har en rulle i frysen och tar fram och bakar på på helgen 🙂