Pepparkakss’mores

23 november, 2019

Pepparkakor, choklad och marshmallows. Så lätt att man nästan inte kan kalla det för bakning.

Smores är en klassiska amerikanska picknickfikan. Man tar med det på utflykt, sätter marshmallows på pinnar och grillar, sen klämmer man fast den mellan två kex och en bit choklad.

Pepparkakss'mores

5/5(1)
Röster
Portioner: 10 s'mores

Ingredienser:

20 pepparkakor

10 stora marschmallows

10 rutor choklad, typ Lindt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanlig ugn).

2. Lägg 10 pepparkakor på en plåt. Lägg en stor marschmallow på varje och sätt in i ugnen i 5-10 minuter tills den får lite färg.

3. Ta ut plåten och lägg en chokladruta på varje marschmallow. Sätt in i ugnen i 30 sekunder till. Ta sedan ut och lägg en pepparkaka på varje chokladbit och tryck till lite.

De ska helst ätas när de är så varma att marshmallowbiten fortfarande är mjuk och seg.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg