En ljuvligt mjuk och syrlig pepparkaksrulltårta med lingon i.
Jag är ju lite smått besatt av mjuk pepparkaka, det är mitt enda måste till jul. Jag har en variant med brynt smör, en uppklädd till tårta, en annan kombo med cream cheesefrosting, cupcakes med skumtomtefrosting, och så nu också en rulltårta.
Jag valde att göra en väldigt tunn botten, min tanke var att den skulle se lite nättare ut och att kaka och fyllning skulle vara ungefär lika tjocka. Vill du ha en normaltjock rulltårta så är det bara att dubbla receptet.
3 reaktioner på ”Mjuk pepparkaksrulltårta med lingonfyllning”
Kan man använda pepparkakskrydda (färdig från Santa Maria) istället?
Det kan man, men smaken blir lite skarpare, så jag skulle nog inte ta riktigt samma mängd. Den innehåller mer nejlika och kryddpeppar.
Hej,
Tror du man skulle kunna spritsa lingonfyllningen på pepparkaksmuffins eller är den för kompakt? Ska jag minska smörmängden då?
God Jul på dig!