Pepparkaksmacarons med ädelostfyllning

9 november, 2020

Macarons med pepparkakssmak fyllda med en färskostfrosting med ädelost. Glöggfestens godaste lilla läckerbit.

Kanske mer effektsökeri än något annat. Det blir en liten krock i hjärnan när man äter de här söta små läckerbitarna och känner smaken av den söta fyllningen med ädelost. Men roligt! Och fina!

Pepparkaksmacarons med ädelostfyllning

4.5/5(15)
Röster
Portioner: Ca 20 dubbla macarons

Ingredienser:

Macarons

150 g florsocker (2,5 dl)

150 g mandelmjöl (3 dl)

55 g äggvita (knappt 2)

1 tsk pepparkakskrydda

150 g strösocker (1,75 dl)

50 g vatten

55 g äggvita (knappt 2)

Ädelostfrosting

50 g smör, rumsvarmt

30 g florsocker (0,5 dl)

1 tsk vaniljpulver

100 g färskost, t ex Philadelphia, kylskåpskall

50 g ädelost (jag tog Kvibille)

Instruktioner:

Macarons

1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft (170 grader vanlig ugn). Sikta florsocker, mandelmjöl och pepparkakskrydda i en skål och rör ner de första 55 grammen äggvita, den är alltså ovispad.

2. Koka upp socker och vatten till 120 grader, vispa de andra 55 grammen äggvita till ett skum och häll ner sockerlagen medan du vispar på låg värme. När allt är tillsatt så vispar du på högsta hastighet tills marängen är seg och blank och avsvalnad.

3. Vänd ner lite av marängen i taget i mandelblandningen tills du har en bra och segflytande smet.

4. Häll smeten på en spritspåse med en tyll som är 1 cm i diameter. Spritsa ut på bakplåtspapper, ca 3 cm i diameter.

5. Baka direkt i 12-14 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du fyller dem.

Ädelostfrosting

1. Vispa smöret tills det är riktigt vitt och fluffigt, minst 2–3 min.

2. Tillsätt florsocker och ädelost och vispa i ytterligare 2 min.

3. Tillsätt färskost och vispa tills frostingen är riktigt fluffig.

4. Spritsa en boll mellan två macarons.

Dela det här inlägget:
8 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hur förvarar man dem bäst om man vill spara dem ett par dagar? Min blev ihopsjunkna och lite trista när jag hade dem i plastburk…även om det bara var ett lager.

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej, i en burk i kylen är bäst. De blir lite mjukare, men de ska inte sjunka ihop. Då kanske bottnarna hade behövt nån minut till i ugnen.

  • Hej. Gjorde dessa nyss, men använde mig av receptet på macarons som du hade med kardemumma i, istället för det här receptet.
    Dom är ännu i ugnen men alla har spruckit. Vad gick fel? Gjorde en sats före dessa med kardemumma och de blev bra. Kan pepparkakskryddan påverka?

    • A
      Emma Brink Rask

      Macarons är lynniga. Det händer mig ofta att en plåt blir bra och en spricker. Vet tyvärr inte varför.

  • Är detta grundrecept på macarons? Kan jag ta bort pepparkakskryddan och smaksätta med nåt annat?

  • Francesca

    Hej! Låter så gott!
    Ska man inte vänta 15-20 minuter innan man bakar de?

Lämna ett svar till Francesca (Avbryt svar)

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg