Pepparkakshjärtan med lingon och vit chokladkräm

15 november, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Klassiska vaniljhjärtan med en julig twist. Pepparkakskrydda, lyxig vaniljkräm med vit choklad och så lingon för en syrlig överraskning i mitten.

Formar till vaniljhjärtan hittar du bland annat här.

Pepparkakshjärtan med vit chokladkräm

4.2/5(8)
Röster
Portioner: 12 hjärtan

Ingredienser:

Mördeg

45 g strösocker (0,5 dl)

50 g florsocker (drygt 0,5 dl)

200 g kylskåpskallt smör

0,25 tsk salt

300 g vetemjöl (5 dl)

1 ägg

1 tsk pepparkakskrydda

Vit chokladkräm

50 gram socker (0,5 dl)

15 gram smör

45 g äggulor (ca 2 st)

2,5 dl mjölk

1 tsk vaniljpasta

100 g vit choklad

Övrigt

100 g frusna lingon

Florsocker och lingonpulver att pudra över

Instruktioner:

Mördeg

1. Lägg strösocker, florsocker, salt, smör, vetemjöl och pepparkakskrydda i en mixer och kör till du har en smulig det. Tillsätt ägget och mixa tills degen samlar sig. Plasta in den och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).

3. Kavla ut degen och täck dina formar. Fyll dem med vaniljkräm, jag tycker att det är enklast med en spritspåse. Strö sedan några frusna lingon över.

4. Kavla sen ut resten av degen och täck dina formar, nyp till ordentligt längs kanterna.

5. Baka i 13-15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem. Låt dem sedan svalna ytterligare innan du serverar. Pudra dem med florsocker och, om du vill, pulver från frystorkade lingon.

Vit chokladkräm

1. Häll alla ingredienser i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar koka. Låt det sjuda i nån minut under intensiv omrörning och tag sen från värmen.

2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den varma vaniljkrämen över och rör om tills all choklad är smält. Kyl genast ner krämen och låt den stå i kylskåp tills den är helt kall.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Ser supergott ut – vill testa! Jag antar att du menar att man fyller dem med den vita chokladkrämen och inte vaniljkräm som det står i receptet? Hur förvarar man de färdiga hjärtana?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg