Klassiska vaniljhjärtan med en julig twist. Pepparkakskrydda, lyxig vaniljkräm med vit choklad och så lingon för en syrlig överraskning i mitten.
Formar till vaniljhjärtan hittar du bland annat här.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
45 g strösocker (0,5 dl)
50 g florsocker (drygt 0,5 dl)
200 g kylskåpskallt smör
0,25 tsk salt
300 g vetemjöl (5 dl)
1 ägg
1 tsk pepparkakskrydda
50 gram socker (0,5 dl)
15 gram smör
45 g äggulor (ca 2 st)
2,5 dl mjölk
1 tsk vaniljpasta
100 g vit choklad
100 g frusna lingon
Florsocker och lingonpulver att pudra över
1. Lägg strösocker, florsocker, salt, smör, vetemjöl och pepparkakskrydda i en mixer och kör till du har en smulig det. Tillsätt ägget och mixa tills degen samlar sig. Plasta in den och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn).
3. Kavla ut degen och täck dina formar. Fyll dem med vaniljkräm, jag tycker att det är enklast med en spritspåse. Strö sedan några frusna lingon över.
4. Kavla sen ut resten av degen och täck dina formar, nyp till ordentligt längs kanterna.
5. Baka i 13-15 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem. Låt dem sedan svalna ytterligare innan du serverar. Pudra dem med florsocker och, om du vill, pulver från frystorkade lingon.
1. Häll alla ingredienser i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning tills det börjar koka. Låt det sjuda i nån minut under intensiv omrörning och tag sen från värmen.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den varma vaniljkrämen över och rör om tills all choklad är smält. Kyl genast ner krämen och låt den stå i kylskåp tills den är helt kall.
Elina
Hej! Ser supergott ut – vill testa! Jag antar att du menar att man fyller dem med den vita chokladkrämen och inte vaniljkräm som det står i receptet? Hur förvarar man de färdiga hjärtana?