Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting

21 december, 2018

pepparkakscupcakes-med-skumtomtefrosting-3

Söta minicupcakes av mjuk pepparkaka toppade med en fluffig frostinga av skumtomtar och grädde.

De här små cupcakesen är perfekta till glöggmyset! Man kan såklart göra dem som större cupcakes också, men det blir lite mycket sött med allt för mycket skumtomtefrosting, så de är godast som små munsbitar. Men visst är de gulliga? Helt bedårande söta tycker jag!

pepparkakscupcakes-med-skumtomtefrosting-4

Muffinsen är gjorda av samma smet som jag gör mjuk pepparkaka, och som jag också använde till pepparkakstårtan och mjuk pepparkaka med frosting.

Du kan använda vilka skumtomtar du vill, men jag var sugen på att testa årets smak med lingon, och det blev kalasgott! Sen satte jag en granatäppelkärna i toppen på varje cupcake, de ser ut som små röda ädelstenar, så fint!

pepparkakscupcakes-med-skumtomtefrosting-2

Tänk på att frostingen behöver kallna i kylen i minst 6 timmar innan den vispas, så framförhållning är det som gäller här mina vänner!

pepparkakscupcakes-med-skumtomtefrosting-1

Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting

3.7/5(22)
Röster
Portioner: 25-30 minicupcakes eller 12 normalstora

Ingredienser:

Pepparkakscupcakes

75 gram smör

2 små ägg

135 gram socker (1,5 dl)

125 gram mjöl (2 dl)

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

0,5 tsk mald kryddnejlika

0,5 tsk bikarbonat

75 gram fet filmjölk eller gräddfil (0,75 dl)

90 gram lingonsylt (1 dl)

Skumtomtefrosting

4,5 dl vispgrädde

120 gram skumtomtar

Instruktioner:

Pepparkakscupcakes

1. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och sätt ugnen på 160 grader varmluft (175  grader vanlig ugn).

2. Smält smöret och ställ det åt sidan.

3. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.

4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.

5. Rör ner de torra ingredienserna. Blanda sedan filmjölk, lingonsylt och det smälta smöret, vänd försiktigt tills allt är blandat.

6. Häll smeten i formarna och grädda i ca 4-5 minuter (10-12 minuter för större cupcakes). Känn med en sticka. Låt dem svalna helt.

Skumtomtefrosting

1. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg dem tillsammans med grädde i en kastrull och värm försiktigt tills alla skumtomtar har smält. Det ska bara värmas, inte stormkoka.

2. Häll över i en bunke och lägg plastfolie tätt intill vätskan så att det inte kan bildas någon kondens.

3. Ställ in bunken i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.

4. Vispa med elvisp tills du har en fluffig frosting.

5. Spritsa på muffinsen.

6. Dekorera eventuellt med en granatäpplekärna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg