Pepparkakscupcakes med marscarponefrosting

14 november, 2020

Minimuffins av mjuk pepparkaka med fluffig frosting av marscarponeost och vispgrädde.

Jag dekorerade dem med små pepparkakor. Jag har dessvärre inget recept på pepparkakor men däremot på världens bästa kristyr.

Pepparkakorna är spritsade med tyllen Wilton 1M.

Pepparkakscupcakes med marscarponefrosting

3.8/5(26)
Röster
Portioner: Ca 20-25 minicupcakes, eller 12 stora

Ingredienser:

Pepparkakscupcakes

75 gram smör

2 små ägg

135 gram socker (1,5 dl)

125 gram mjöl (2 dl)

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

0,5 tsk mald kryddnejlika

0,5 tsk bikarbonat

75 gram fet filmjölk eller gräddfil (0,75 dl)

90 gram lingonsylt (1 dl)

Marscarponefrosting

3 dl vispgrädde

200 g marscarpone

90 g florsocker (1,5 dl)

1 tsk vaniljsocker

Dekoration

Pepparkakor

Polkagrisar

Instruktioner:

Pepparkaksmuffins

1. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Smält smöret och ställ det åt sidan.

3. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.

4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.

5. Rör ner de torra ingredienserna. Blanda sedan filmjölk, lingonsylt och det smälta smöret, vänd försiktigt tills allt är blandat.

6. Häll smeten i formarna och grädda i ca 5-6 minuter (12-14 minuter för större cupcakes). Känn med en sticka. Låt dem svalna helt.

Marscaponefrosting

1. Se till att grädde och färskost är riktigt kylskåpskalla. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp tills du har en krämig frosting. Häll den på en påse med en stjärntyll (jag använde Wilton 1M) och spritsa på cupcakesen. Dekorera med en pepparkaka.

Dela det här inlägget:
1 kommentar
Visa kommentarer eller kommentera
  • Älskar denna frostingen! Går det att frysa färdigspritsade cupcakes några dagar?

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg