En perfekt liten munsbit att bjuda på till julminglet. Mjuk och seg pepparkakskaka med fluffig frosting gjord på skumtomtar och grädde. Man behöver såklart inte använda de med polkasmak, det går bra med vilka skumtomtar som helst.
RECEPT
Bakad i en form som är 20×20 cm och räcker till 16 bitar.
Pepparkaksbrownie
105 g vetemjöl
0,5 tsk salt
85 g smör
80 g ljust muscovadosocker
50 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskrydda
2 ägg
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och pepparkakskryddor i en bunke.
3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med muscovadosocker och strösocker och låt det sedan svalna något.
4. Rör ner ett ägg i taget i smörblandningen och vänd sedan ned mjölet och fördela smeten i formen.
5. Baka i 15-20 minuter, kakan ska vara lite gungig i mitten. Låt den sedan svalna helt.
Skumtomtefrosting
3 dl vispgrädde
100 gram skumtomtar
1. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg dem tillsammans med grädde i en kastrull och värm försiktigt tills alla skumtomtar har smält. Det ska inte koka.
2. Häll över i en bunke och lägg plastfolie tätt intill vätskan så att det inte kan bildas någon kondens.
3. Ställ in bunken i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.
4. Vispa med elvisp tills du har en fluffig frosting.
5. Spritsa på pepparkakan.
2 reaktioner på ”Pepparkaksbrownies med polkaskumtomtefrosting”
Hej
Tack för massor med bra recept.
Får bara inte till denna brownien (?) den blir jätte platt …inte alls så fin och fluffig som på bilden. Har du ngn idé om vad jag gör för fel?
Nej, det vet jag inte riktigt, jag tror att den ser fluffigare ut än vad den var. Den ska vara som en brownie i konsistensen, lite kompakt liksom.