Ett krångligt namn blev det på nåt som inte alls var krångligt. Tänk dig en riktigt god pekannötspaj, men så korsar du den med en brownie. Då får du ett frasigt mörigt pajskal fylld med en krämig brownie med pekannötter, kanel och brunt socker. Och om du är som jag så slänger du i en skvätt whiskey också! Servera med lättvispad grädde med lönnsirap.
Jag älskar verkligen pekannötspaj. Den är inte så himla vanlig i Sverige men desto mer poppis i USA. Jag har en riktigt amerikansk variant här på bloggen med både whiskey och bacon (!) i.
I den här varianten så tog jag alla goda element från fyllningen, pekannötter (såklart), kanel, brunt socker, sirap och whiskey (den kan du hoppa över om du vill) och adderade det till en browniesmet som jag fyllde pajskalet med. Ja men ni förstår ju att det blir liksom en extra lyxig paj det här.
Rosta gärna pekannötter innan du använder dem, då får de en mycket godare smak. Det gör du enklast genom att lägga dem på en plåt och sätta in dem i ugnen på 20o grader i ca 10-15 minuter, vänd runt dem lite emellanåt. Du behöver inte skala dem på något sätt varken före eller efter.
En pajform på 20 cm med lös botten hittar du här >>
Med det går fint att grädda den i vilken pajform du vill.