Peanutbutter & Jellyglass

1 augusti, 2020

En supergod glass, som du enkelt gör utan glassmaskin, med jordnötssmör och jordgubbssylt.

Enklare glass få man leta efter. Och älskar du smaken av jordnötssmör och sylt så är detta din glass. Jag valde att göra den busenkel med kondenserad mjölk och grädde och då behövs inte heller någon glassmaskin. Men om du hellre vill göra en ”glassmaskinsversion” så kan du använda receptet på min pistageglass och bara byta pistagemassan mot jordnötssmör.

Men den här blev så god! Jag var rädd att glassen skulle bli ganska fet, med tanke på både grädden och jordnötssmöret men upplevde bara att den blev krämig och god. Välj en god jordgubbssylt!

När glassen stått i frysen och blivit fryst så behöver den stå framme i 20-30 minuter innan man lätt skopar av den, annars är den lite hård direkt från frysen.

Peanutbutter & Jellyglass

4.3/5(8)
Röster
Portioner: Knappt 1 liter glass

Ingredienser:

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk (inte karamelliserad utan den vita rinnande) (400 g)

200 g jordnötssmör, gärna med lite bitar i

Ca 1 dl jordgubbssylt

Gärna lite extra hela jordnötter om man vill

Instruktioner:

1. Vispa grädden lätt och luftig.

2. Rör samman kondenserad mjölk och jordnötssmör till en jämn massa. Vänd ner lite av grädden i taget tills allt är blandat.

3. Häll en tredjedel av glassmeten i en bunke, klicka eller ringla ut en tredjedel av sylten. Upprepa proceduren tills allt är använt. Strö över lite jordnötter på toppen.
Ställ in i frysen i 5-6 timmar. Man kan också köra smeten i glassmaskin innan man blandar den med sylten.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg