Marängnästen i portionsstorlek fyllda med syrlig och färggrann passionsfruktscurd och fluffig grädde. Dekorerade som en blomma kommer de att imponera på dina gäster i påsk.
Jag hade marängnästen över från att ha gjort dessa mojitopavlovas häromdagen. Jag hade också passionsfruktcurd över från en annan tårta och jag har nog snöat in lite på att dekorera bakverk som blommor på sista tiden.
Marängkupolerna spritsade jag som stora bollar och gjorde sen bara en grop i dem med en matsked innan jag gräddade dem. Du kan såklart också välja att göra dessa som en stor marängtårta istället.
Jag gillar när pavlova är frasig på utsidan och seg på insidan, vill du ha den frasig rakt igenom så får du bara grädda dem någon halvtimme längre.
Du kan förbereda dessa upp till ett par timmar innan servering, men om du haft den i kylen, ta fram dem minst 30 minuter innan servering så att grädden inte är kall och hård.
Jag använde en rund tyll (1 cm) till curden och en tyll med 1,5 cm till grädden.
När jag ska göra något med passionsfrukt så köper jag de frusna kuberna, tinar och silar och sen använder jag den purén. En ask på 250 g brukar när man silat bort kärnorna bli ca 2 dl puré.
För det röda pudret tog jag bara lite frystorkade hallon och gnuggade i en sil över bakelserna så att det blev ett fint rött puder.