Pavlovanästen med grädde och passionsfruktscurd

1 mars, 2024
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Marängnästen i portionsstorlek fyllda med syrlig och färggrann passionsfruktscurd och fluffig grädde. Dekorerade som en blomma kommer de att imponera på dina gäster i påsk.

Jag hade marängnästen över från att ha gjort dessa mojitopavlovas häromdagen. Jag hade också passionsfruktcurd över från en annan tårta och jag har nog snöat in lite på att dekorera bakverk som blommor på sista tiden.

Marängkupolerna spritsade jag som stora bollar och gjorde sen bara en grop i dem med en matsked innan jag gräddade dem. Du kan såklart också välja att göra dessa som en stor marängtårta istället.

Jag gillar när pavlova är frasig på utsidan och seg på insidan, vill du ha den frasig rakt igenom så får du bara grädda dem någon halvtimme längre.

Du kan förbereda dessa upp till ett par timmar innan servering, men om du haft den i kylen, ta fram dem minst 30 minuter innan servering så att grädden inte är kall och hård.

Jag använde en rund tyll (1 cm) till curden och en tyll med 1,5 cm till grädden.

När jag ska göra något med passionsfrukt så köper jag de frusna kuberna, tinar och silar och sen använder jag den purén. En ask på 250 g brukar när man silat bort kärnorna bli ca 2 dl puré.

För det röda pudret tog jag bara lite frystorkade hallon och gnuggade i en sil över bakelserna så att det blev ett fint rött puder.

Pavlovanästen med grädde och passionsfruktscurd

4.1/5(14)
Röster
Portioner: 12 portioner

Ingredienser:

Marängnästen

100 g äggvita (ca 3 st)

90 g strösocker (1 dl)

120 g florsocker (2 dl)

Passionsfruktscurd

2 äggulor

1 helt ägg

90 g strösocker (1 dl)

100 g saft från passionsfrukt

75 g smör

Övrigt

5 dl vispgrädde

Frystorkade hallon

Instruktioner:

Marängnästen

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader vanlig ugn)

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat.

5. Häll smeten på en spritspåse med en stor rund tyll, gärna runt 2-2,5 cm (här finns en sån). Spritsa ut 12 stora bollar på en plåt. Gör gropar i dem med en matsked.

6. Grädda i 90 minuter. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.

Passionsfruktspuré

1. Blanda ägg, äggulor, socker och passionsjuice i en skål över ett vattenbad. Värm under omrörning tills det tjocknar, det gör det vid 84 grader. Rör ner smöret tills allt har smält och låt curden sätta sig i kylskåp i ett par timmar.

Montera

1. Vispa grädden till mjuka toppar och lägg i en spritspåse med en rund tyll, ca 1,5 cm bred.

2. Lägg passionsfruktscurden på en spritspåse med en rund tyll, ca 1 cm i öppning. Rör inte om i curden utan skopa bara över den.

3. Fyll gropen i marängen med passionsfruktscurd. Spritsa sedan bollar runt kanten med grädde. Spritsa en boll och dra den in mot mitten. När du gått varvet runt så spritsar du en liten boll med curd.

4. Riv lite frystorkade hallon genom en sil.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg