Pavlovanäste med limecurd och blåbär

28 april, 2021

Små pavlovor i portionsstorlek fyllda med lättvispad grädde, limecurd och färska blåbär. Så enkelt, så vackert, så gott!

Den här desserten kan du välja att göra som små nästen eller som en större marängtårta. Jag spritsade små kransar med tyllen Wilton 1M och spritsade sedan en botten i dem. Sen fyllde jag med lättvispad grädde, limecurd och färska blåbär. Curden kan du välja att göra med lime, citron eller varför inte passionsjuice. Det är bara så gott med den syrliga curden, den söta marängen och den svala neutrala grädden. Jag älskar det!

Jag valde att göra de här bakelserna av fransk maräng, alltså kallvispad. De blir frasiga men med en liten seg kärna vilket jag gillar när man ska ha dem till pavlova.

Du kan förbereda marängerna flera dagar i förväg, och även curden fixar några dagar i kylen.

Pavlovanäste med limecurd och blåbär

4/5(60)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Limecurd

Jag använde en sats av detta recept, men bytte citron mot lime

Övrigt

3 dl vispgrädde

2 dl färska blåbär

Några blad mynta eller citronmeliss

Instruktioner:

Vispa grädden lätt och luftig. Lägg en klick på varje marängbakelse. Lägg en klick curd på grädden och dekorera med blåbär och mynta. Servera genast eller i alla fall inom närmsta 1-2 timmarna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg