Pavlovakrans med jordgubbar och smultron

1 juli, 2020

En vacker marängkrans av portionsbakelser som ändå sitter ihop till ett fint bakverk. Fylld med fluffig grädde och färska bär.

Det här är ett av de enklaste bakverken man kan göra, och ändå så vackert. Jag hade nyplockade jordgubbar och smultron från trädgården, grädde som höll på att gå ut och, efter all glass jag gjort, massor med äggvita över. Det här bakverket är alltså en rent matsvinnsprojekt!

Jag spritsade med tyllen Wilton 1M. Min nya favorit för att spritsa rosor. Men det går lika fint med Wilton 2D, eller vilken stjärntyll som helst. Spritsa som en ros på bakplåtspappret och spritsa sedan som murar längs kanterna på den så att du får som en liten skål. Sen gör du likadant i en krans där alla rosor nuddar varandra lite. När den sen är klar och ska fyllas så bara fyller man hålen med grädde och bär, sen är det enkelt att ta varsin skål.

Pavlovakrans med jordgubbar och smultron

4.6/5(13)
Röster
Portioner: 8 portioner

Ingredienser:

Maräng

150 g äggvita (5-6 äggvitor)

135 g strösocker (1,5 dl)

180 g florsocker (3 dl)

2 tsk vaniljsocker

Till tårtan

3 dl vispgrädde

Valfria bär

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 80 grader, varmluft (100 grader vanlig ugn).

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.

3. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.

4. Sikta ner florsockret och vaniljsockret lite i taget och vänd runt det tills allt är ordentligt blandat. Smeten kan se lite klumpig ut men det är ingen fara.

5. Häll smeten på en spritspåse med en stjärntyll och spritsa så som jag beskriver ovan.

6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till. Låt sedan marängen bli helt kall i rumstemperatur. Du kan göra den upp till en vecka i förväg, förvara den torrt i rumstemperatur.

7. Vispa grädden lätt och varva sedan med bär och fyll skålarna. Servera genast.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg