Pâte à choux är som en fluffig pannkaka med en frasig yta. Här jag har rullat in en kryddig fyllning av rostbiff, curry och pickles.
Eftersom min bok, Tårtor & Smörgåstårtor, är för alltid slutsåld i de stora bokhandlarna (snyft!) så kommer jag att publicera fler och fler recept från den boken här på bloggen. (Du kan dock hitta den i ett fåtal signerade exemplar hos Söders Gourmet)
Boken är indelad efter säsonger och nu passar det ju bra med lite höstiga smörgåstårtor. Du hittar en annan rostbiff- och currytårta här.
Att baka pâte à choux även till salta tårtor är inga konstigheter, i och med att degen inte innehåller något socker så kan man alltid välja om man vill göra dem salta eller söta. Jag har gjort en annan smörgåstårta på detta sätt, med västerbottensost och skinka, den hittar du här.
Den här är perfekt att göra i förväg till en fest eller en buffé. När den är kall skivar du enkelt upp den i skivor och serverar som förrätt, lunch eller lägger dem på ett fat som en del av en god buffé.
På bilden ser du också min höstprinsesstårta (och en choklad- och banantårta som bara finns i boken än så länge).