Passionsfruktspaj med italiensk maräng

11 april, 2019

Ett pajskal med en hint av lakrits fyllt med ganache av vit choklad och passionsfrukt toppad med italiensk maräng blir en symfoni av syrligt och sött.

Detta receptet är inspirerat av den alltid så vansinnigt duktiga och inspirerande Maja Vase. Både pajskalet och fyllningen är busenkla att göra, och med väldigt få ingredienser. Vill man kan man byta ut marängen på toppen mot grädde!

Klicka här för att se formen som jag har använt.

Passionsfruktspaj med italiensk maräng

3.3/5(9)
Röster
Portioner: 6-8 bitar

Ingredienser:

Pajskal

100 g digistive

1 tsk lakritspulver

50 gram smör

Passionsfruktsganache

200 g vit choklad

1 dl saft från passionsfrukter, utan kärnor (ca 8-10 frukter)

1 dl grädde

Italiensk maräng

65 g äggvita (ca 2 st)

25 g vatten

105 g strösocker (1,25 dl)

Instruktioner:

Pajskal

1. Mixa kexen i en matberedare.

2. Tillsätt lakritspulvret och smöret och mixa till en smulig deg.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar botten, ca 16 cm.

4. Tryck ut kexmassan i botten och upp på kanterna i formen.

5. Ställ i formen i kylen.

Passionsfruktsganache

1. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och ställ åt sidan.

2. Häll passionsfruktssaften och grädden i en kastrull och koka upp. Häll över chokladen och rör om till en slät ganache.

3. Fördela ganachen i pajbotten och ställ in i kylen i ca 3 timmar.

Italiensk maräng

1. Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin.

2. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.

3. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall.

4. Spritsa marängen på pajen.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg