Krämig glass med fräsch smak av passionsfrukt. En höjdare såväl i glasstruten som tillbehör till en dessert.
Alltså så fräsch och syrlig glass med passionsfrukt. Hur god som helst att äta som den är men jag kan också tänka mig att den bryter av perfekt till en mastig chokladkaka eller annan dessert.
Jag använder alltid frusen passionsfrukt när jag bakar med passionsfruk, det är helt enkelt enklast. Tina kuberna och sila av kärnorna. I glassen tog jag med några kärnor för att det är fint och du gör såklart som du vill, men jag är inte superförtjust i att äta passionsfruktskärnor.
Du kan välja att utesluta både gelatin och glykos men de hjälper verkligen till att få glassen riktigt krämig och god, och hjälper den att inte bli isig. Och jag rekommenderar er verkligen att göra glassen i glassmaskin. Här är en länk till den som jag använder.
Kolla in mitt recept på världens godaste chokladglass. Eller min nya favorit, romrussin!