Passionsfruktsglass

14 juni, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Krämig glass med fräsch smak av passionsfrukt. En höjdare såväl i glasstruten som tillbehör till en dessert.

Alltså så fräsch och syrlig glass med passionsfrukt. Hur god som helst att äta som den är men jag kan också tänka mig att den bryter av perfekt till en mastig chokladkaka eller annan dessert.

Jag använder alltid frusen passionsfrukt när jag bakar med passionsfruk, det är helt enkelt enklast. Tina kuberna och sila av kärnorna. I glassen tog jag med några kärnor för att det är fint och du gör såklart som du vill, men jag är inte superförtjust i att äta passionsfruktskärnor.

Du kan välja att utesluta både gelatin och glykos men de hjälper verkligen till att få glassen riktigt krämig och god, och hjälper den att inte bli isig. Och jag rekommenderar er verkligen att göra glassen i glassmaskin. Här är en länk till den som jag använder. 

Kolla in mitt recept på världens godaste chokladglass. Eller min nya favorit, romrussin!

Passionsfruktsglass

5/5(1)
Röster
Portioner: Ca 7 dl glass

Ingredienser:

0,5 gelatinblad

200 g mjölk (2 dl)

200 g grädde (2 dl)

2 tsk vaniljpasta (eller vaniljstång)

20 g glykos (1 msk)

80 g äggula (4 st)

90 g strösocker (1 dl)

1 nypa salt

100 g (1 dl) juice från passionsfrukt

Instruktioner:

1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

2. Häll mjölk, grädde, vanilj och glykos i en kastrull och koka upp.

3. Vispa äggulor och strösocker vitt och luftigt, du kan göra det för hand med en ballongvisp eller med elvisp.

4. Häll lite i taget av den varma vätskan i ägg och socker medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm försiktigt upp till ca 83-85 grader, tills krämen tjocknar något. Smält sedan gelatinbladet där i.

5. Tillsätt salt och passionsfruktsjuice och rör om. Sätt plastfolie tätt intill glassmeten och ställ in i kylen över natten.

6. Kör sedan glassen i din glassmaskin enligt instruktioner. Häll sedan upp den på en burk och låt den stå i frysen i 3-4 timmar innan du serverar.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg