Passionsbiskvier

11 februari, 2022

Mandelbiskvier med passionsfruktsmörkräm och passionschoklad. En lyxig och mäktig men ändå fräsch liten kondisbit.

Om man älskar chokladbiskvier men tycker att de är lite för mäktiga så ska man testa dessa som har en adderad syrlighet från riktig passionsfrukt och från passionsfruktchoklad.

Inspirationschokladen från  Valrhona som finns som jordgubb, hallon, yuzu och passionsfrukt är bara så god, den smakar magiskt fräscht. Om du inte kan få tag på den så kan du självklart doppa biskvierna i vanlig vit choklad.

Jag spritsade ut bottnar som skulle vara lite ovala, men de blev inte så jämna och fina, så till slut så använde jag en utstickare efter att de var gräddade för att alla bottnar skulle få samma storlek. Naturligtvis kan du välja att göra bottnarna helt runda.

Dessutom så spritsade jag fyllningen med tyllen Wilton 1M, men tyckte kanske inte att det blev så fint när jag väl doppat dem i choklad. Men det är så mycket smidigare att spritsa på fyllningen än att kladda med att bre ut den tycker jag. Men de blev lite ojämna och därför ringlade jag lite vit choklad på dem också.

Biskvierna håller i ett par veckor i kylen, förvara dem gärna där, men ät dem rumstempererade, då smakar de bäst. De går också fint att frysa i 2-3 månader.

Kolla in mina hasselnötsbiskvier med nötkrokant eller salted caramel chokladbiskvier.

Passionsbiskvier

4.6/5(12)
Röster
Portioner: Ca 25-30 biskvier

Ingredienser:

Mandelbottnar

100 g rostade och skalade mandlar (2 dl)

70 g äggvita (2 )

100 g florsocker (drygt 1,5 dl)

Passionsfruktsmörkräm

110 g äggvita (ca 2)

135 g socker (1,5 dl)

180 g rumstempererat smör

50 g passionsfruktspuré (0,5 dl) (passionsfrukt där du silat bort kärnorna)

Övrigt

250 g passionschoklad (eller vit choklad)

Instruktioner:

Mandelbottnar

1. Värm ugnen till 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman hälften av florsockret och malda mandlar.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt resten av florsockret och vispa till en maräng.

4. Vänd försiktigt ner socker och mandel i marängen. Spritsa ut smeten på plåtar, 1,5 cm breda och 3 cm långa  Det blir ca 25 kakor.

5. Grädda kakorna i ugnen i 8-10 minuter. Du ska enkelt kunna lyfta dem från plåtpappret.

6. Låt kakorna svalna.

Passionssmörkräm

1. Värm äggvitorna och sockret i en skål över ett vattenbad tills de når 65-70 grader, eller tills alla sockerkristaller har smält när du känner mellan fingrarna.

2. Häll över i en vispskål och vispa tills marängen har svalnat till rumstemperatur, det tar minst 10 minuter.

3. Tillsätt det rumsvarma smöret lite i taget på medelhög visphastighet och vispa sedan på högsta hastighet i 2-3 minuter tills du har en blank och fin smörkräm.

4. Se till att passionsjuicen är rumstempererad och tillsätt en tesked i taget medan du vispar ordentligt. Tillsätt inte nästa sked förrän du ser att den första har gått in. Om den skär sig, kolla här hur du kan fixa det. 

5. Häll smörkrämen på en spritspåse och spritsa smörkräm på varje botten. Sätt in dem i kylen i 30 minuter.

6. Smält chokladen försiktigt, temperera den gärna. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna. Ringla lite mer choklad över om du vill.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg