Mandelbiskvier med passionsfruktsmörkräm och passionschoklad. En lyxig och mäktig men ändå fräsch liten kondisbit.
Om man älskar chokladbiskvier men tycker att de är lite för mäktiga så ska man testa dessa som har en adderad syrlighet från riktig passionsfrukt och från passionsfruktchoklad.
Inspirationschokladen från Valrhona som finns som jordgubb, hallon, yuzu och passionsfrukt är bara så god, den smakar magiskt fräscht. Om du inte kan få tag på den så kan du självklart doppa biskvierna i vanlig vit choklad.
Jag spritsade ut bottnar som skulle vara lite ovala, men de blev inte så jämna och fina, så till slut så använde jag en utstickare efter att de var gräddade för att alla bottnar skulle få samma storlek. Naturligtvis kan du välja att göra bottnarna helt runda.
Dessutom så spritsade jag fyllningen med tyllen Wilton 1M, men tyckte kanske inte att det blev så fint när jag väl doppat dem i choklad. Men det är så mycket smidigare att spritsa på fyllningen än att kladda med att bre ut den tycker jag. Men de blev lite ojämna och därför ringlade jag lite vit choklad på dem också.
Biskvierna håller i ett par veckor i kylen, förvara dem gärna där, men ät dem rumstempererade, då smakar de bäst. De går också fint att frysa i 2-3 månader.
Kolla in mina hasselnötsbiskvier med nötkrokant eller salted caramel chokladbiskvier.