Denna vackra blomstertårta blir en garanterad succé på fikabordet i påsk. Först kommer gästerna att bli imponerade av tårtans vackra yttre och sedan ännu en gång när de smakar de mjuka saftiga kokosbottnarna med passionskräm tillsammans med en luftig marängsmörkräm som förvandlats till en krans av påskliljor.
Jag lovar att du kommer att få stående ovationer om du ställer fram den här tårtan på påskbordet. Utsidan är vacker som en tavla med blommor i smörkräm. Själva tårtan har bara ett tunt lager smörkräm runt sig och i den gömmer sig saftiga och mjuka bottnar med kokos och en curd av passionsfrukt.
När jag ska göra kräm eller mousse med passionsfrukt så använder jag mig alltid av frusna kuber av passionsfrukt som finns att köpa bland de frusna bären i butik. Det blir dels mycket billigare men också mycket enklare än att stå och gröpa ur och sila från varje liten passionsfrukt.
Vill du lära dig hur man spritsar fler typer av blommor med smörkräm? Kolla in min digitala fortsättningskurs i spritsning där vi går igenom 8 olika blommor och hur de spritsas. Här kan du läsa mer >
Kolla in 17 andra tårtor att inspireras av till påsk >>
TIPS!
- Tyllarna jag använt är rund tyll (Wilton 1A), kronbladstyll (Wilton 104), grästyll (wilton 233), Lövtyll (Wilton 366). Här hittar du tyllar >>
- Om du inte har en blomnål så kan du använda ett upp- och nervänt vinglas lika bra.
- Tårtan går fint att förbereda. Den kan göras helt klar med dekoration och allt redan dagen före. Smörkräm och passionskrämen kan du också förbereda ännu en dag tidigare. Och tårtbotten går fint att frysa.
- Smörkräm kan du ha i kylen i upp till en vecka. Ta fram den och låt den bli rumstemperatur och vispa upp den igen innan du använder den.
- Smörkräm ska ha konsistensen av majonnäs när den ska spritsas för att få ett fint resultat, så kanske lite lösare än du tror. Om den blir för lös, bara sätt in den i kylen en stund.
- Orange färg kan du såklart få genom att blanda lite gult och rött.
- Rädda en skuren smörkräm? Värm ca 1 dl av krämen i en liten skål i micron tills den blir flytande och tillsätt den till den skurna krämen i en tunn stråle medan du vispar och vips så går smörkrämen ihop igen.