Påskägg med lemon curdgrädde, havresmul och hallon

15 mars, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Enkel påskdessert med lemoncurdgrädde, havressmul och färska hallon. Serverad i ett äggskal av vit choklad.

Om du inte vill göra äggskalet så kan du självklart bara servera denna dessert i glas. Men det blir extra festligt med äggskalet och att lägga en klick lemoncurd som äggula. Här är formarna som jag har använt.

Jag frös lemoncurden i kupulformar. Men lemoncurd vill aldrig frysa och bli stenhårt så när jag skulle ta loss dem så fick jag hjälpa till med en sked. Men jag fick ändå fram formen på dem som jag var ute efter för att likna en äggula. Men man kan också klicka eller spritsa curden som äggula.

Påskägg med lemoncurdgrädde, havresmul och hallon

4.2/5(34)
Röster
Portioner: 6 portioner

Ingredienser:

Till äggskalen

300 g vit choklad

Lemoncurd

Havresmul

50 g kylskåpskallt smör

20 g havregryn (0,5 dl)

35 g strösocker (0,3 dl)

60 g vetemjöl (1 dl)

1 krm vaniljpulver

Lemoncurdgrädde

3 dl vispgrädde

1,5 dl lemoncurd

Övrigt

Färska hallon

Chokladägg för dekoration

Citronmeliss

Vita chokladdekorationer

Instruktioner:

Äggskal

2. Pensla formarna så tunt du kan, men ändå täckande, med chokladen. Låt chokladen stelna. Sätt gärna in formen i frysen i 5 minuter innan du försiktigt tar loss skalen från formen.

Havresmul

Mixa, eller nyp ihop alla ingredienser och fördela som smulor i olika storlek på ett bakplåtspapper. Grädda i 170 grader varmluft (190 grader vanlig ugn) i ca 12 minuter tills de fått fin färg. Du kan röra lite någon gång emellanåt. Låt svalna.

Övrigt

1. Frys lemoncurd i formarna, gärna över natten.

2. Vispa grädden och vänd ner lemoncurd. Häll upp på en spritspåse för enkelhetens skull, inget måste.

3. Lägg lite havresmul i botten på äggskalet. Dela 2 hallon och sprid ut över. Spritsa lemoncurdgrädde över och stryk ut så att du har en jämn yta på äggen. Ta fram lemoncurden. Med hjälp av en sked, lossa från formen och tryck ner i grädden som en äggula. Om du inte har en form, spritsa ner den.

4. Dekorera med hallon, chokladägg, vita chokladdekorationer och citronmeliss.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg