Ljuvligt goda sega chokladkolor, bakade efter klassiska Pärlans konfektyrs metod.
Av alla kolor som finns så är nog de med chokladsmak ändå min favorit. Och konsistensen, ja den ska vara seg, men inte fastna i tänderna och inte kladda. Jag har testat mängder med recept, men den metoden som Pärlans konfektyr använder till sina berömda kolor hade jag inte provat förut. Den innehåller stora mängder glykossirap, men kanske är det därför konsistens blir så himla bra! Du kokar upp socker och glykossirap till 170 grader och blandar det sedan med resten och kokar upp igen. Lite mer krångligt än att tjoffa ner allt i en kastrull. Men smidigt ändå tyckte jag.
Jag hittar bara små tuber glykossirap på mitt ICA, men det finns större, bland annat här.
Jag utgick från ett av deras recept och gjorde om det lite, men det är verkligen inte sista gången jag kokar kola efter den här metoden. Jag adderade också lite kakaonibs för chrunch.
Och hörrni, när det kommer till att göra kola så finns det inget som slår silikonbalkarna från Pufz.
Moa Nilsson
Vilket toppenrecept!
Hade ingen glykossirap och av någon anledning är det attans svårt att hitta här i Skottland men bytte ut mot honung och det funkade jättebra! Trodde kanske det skulle bli för sött men icke – god smak och ritkigt härlig konsistens ☺️