Pannkakstårta med oboygrädde

13 februari, 2024
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Pannkakstårta fylld med Oboygrädde. Det blir inte enklare, eller godare än så. Den perfekta barnkalastårtan eller tårtan för de som inte gillar vanlig tårta.

Barnens favorittårta som även brukar bli de vuxnas. En lite tjockare och sötare pannkaka än mellanmålspannkakan gör den här tårtan enkel att baka till en vacker tårta i många jämna lager.

Genom att göra pannkakorna lite tjockare än vad du kanske brukar göra när du steker tunna pannkakor så blir det mycket enklare att bygga en fin tårta med jämna lager. Jag gör också en lite sötare variant av pannkakorna, men du kan såklart göra ditt vanliga recept om du vill och så bara göra dem lite tjockare.

Jag har spritsat med en rund tyll och med tyllen Wilton 8B.

Här har jag gjort den här tårtan med en lite annan fyllning, med nutella. 

Det här receptet är ursprungligen publicerat i min bok Baka & Spritsa.

 

Pannkakstårta med oboygrädde

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 10-12 bitar

Ingredienser:

Pannkakor

100 g socker (drygt 1 dl)

200 g mjöl (3 1/3 dl)

1 tsk vaniljpulver

½ tsk salt

5 ägg

100 g smör

5 dl mjölk

Oboygrädde

8 dl grädde

60 g Oboy (1 dl)

Garnering

Färska hallon

Citronmeliss

Instruktioner:

Pannkakor

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Vispa ihop äggen lätt i en annan skål och vispa sedan ner dem för hand i de torra ingredienserna. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Vispa till sist ner mjölken lite i taget tills du har en jämn smet.
Låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter.

2. Stek pannkakor i en panna som är ca 22 cm. Använd knappt 1 dl smet till varje pannkaka, då får du ca 15 pannkakor. Lägg dem på en tallrik, täck dem sedan med plastfolie och låt dem svalna helt i kylen.

Oboygrädde

Häll grädden in en skål och häll i Oboyen. Vispa tills du har en fluffig kräm.

Bygg tårtan

1. Bred ut två till tre matskedar oboygrädde på den första pannkakan och lägg på nästa. Fortsätt tills du har lagt på den sista pannkakan.

2. Gör i ordning två spritspåsar, en med en rund tyll och en med en öppen stjärntyll. Fyll dem med oboygrädden som är kvar och spritsa på toppen av tårtan. Dekorera med hallon.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg