Pannkakstårta i 15 tunna lager, fylld med nutella och cream cheese och toppad med mjölkchokladgrädde och blåbär.
Jag har faktiskt aldrig gjort en pannkakstårta förut. Och knappt nog smakat någon heller. Men det visade sig vara en succé. Det är sällan som jag bakar något som verkligen hela familjen gillar, då alla har väldigt olika smakpreferenser. Men den här pannkakstårtan med nutella och cream cheesefyllning toppad med mjölkchokladgrädde och färska blåbär gick hem hos alla!
Var noga med att pannkakorna är riktigt kalla när du lägger ihop tårtan och att den får lov att stå 2-3 timmar i kylen och samla sig innan den ska skäras upp.
När jag gör pannkakor i vanliga fall så gillar jag att göra dem lövtunna, till barnens förtret, de vill gärna ha dem lite tjockare. Till tårtan gjorde jag dem något tjockare än vad jag brukar, jag tror att de blir enklare att hantera då och du får ett finare och mer definierat mönster när du skär i tårtan.
Tänk också på att om du gör den här mjölkchokladtoppingen så ska den svalna i kyl i minst 6 timmar innan den vispas, så förbered den gärna kvällen innan. Om du har snålt om tid, vispa samma mängd grädde med 3 msk Oboy istället.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick (bak)om kulisserna.