Pannkakstårta med nutella och mjölkchokladgrädde

7 januari, 2019

Pannkakstårta i 15 tunna lager, fylld med nutella och cream cheese och toppad med mjölkchokladgrädde och blåbär.

Jag har faktiskt aldrig gjort en pannkakstårta förut. Och knappt nog smakat någon heller. Men det visade sig vara en succé. Det är sällan som jag bakar något som verkligen hela familjen gillar, då alla har väldigt olika smakpreferenser. Men den här pannkakstårtan med nutella och cream cheesefyllning toppad med mjölkchokladgrädde och färska blåbär gick hem hos alla!

Var noga med att pannkakorna är riktigt kalla när du lägger ihop tårtan och att den får lov att stå 2-3 timmar i kylen och samla sig innan den ska skäras upp.

När jag gör pannkakor i vanliga fall så gillar jag att göra dem lövtunna, till barnens förtret, de vill gärna ha dem lite tjockare. Till tårtan gjorde jag dem något tjockare än vad jag brukar, jag tror att de blir enklare att hantera då och du får ett finare och mer definierat mönster när du skär i tårtan.

Tänk också på att om du gör den här mjölkchokladtoppingen så ska den svalna i kyl i minst 6 timmar innan den vispas, så förbered den gärna kvällen innan. Om du har snålt om tid, vispa samma mängd grädde med 3 msk Oboy istället.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder och inblick (bak)om kulisserna.

Pannkakstårta med nutella och mjölkchokladgrädde

4.2/5(35)
Röster
Portioner: 8-10 portioner

Ingredienser:

Pannkakor

100 g socker (drygt 1 dl)

200 g mjöl (3,3 dl)

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk salt

5 ägg

100 g smör

5 dl mjölk

Fyllning

250 g nutella

200 g cream cheese

2 dl grädde

Topping

2,5 dl grädde

100 g mjölkchoklad

Färska blåbär

Chokladkulor

Citronmeliss

Instruktioner:

Pannkakor

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

2. Vispa ihop äggen lätt i en annan skål och vispa sedan ner dem för hand i de torra ingredienserna.

3. Smält smöret och vispa ner det i smeten.

4. Vispa till sist ner mjölken lite i taget tills du har en jämn smet.

5. Låt smeten vila i kylen i ca 30 minuter.

6. Stek pannkakor och lägg på en tallrik, täck dem sedan med plastfolie och låt dem svalna helt i kylen.

Fyllning

1. Vispa samma nutella och cream cheese i en bunke.

2. Vispa grädden lätt i en annan bunke och vänd försiktigt ner lite i taget med nutellan och cream cheese.

3. Bred ett tunt lager fyllning på varje pannkaka, ca 2 mm, och bygg tills du använt alla pannkakor.

4. Låt pannkakstårtan stelna i kylen i ett par timmar.

Topping

1. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

2. Koka upp mjölken och häll den över chokladen. Rör om tills all choklad smält. Täck med plastfolie kloss intill grädden och låt stå i kyl i minst 6 timmar, eller tills den här helt kall.

3. Vispa sedan chokladgrädden som vanlig grädde och spritsa på tårtan.

4. Dekorera med bär och choklad eller vad du har lust med!

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Populärt just nu
Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg