Pannacotta med passionsfruktskräm

4 april, 2020
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

En lätt och krämigt god vaniljpannacotta tillsammans med en lika krämig passionskräm. En drömmigt enkel och god dessert.

Numera gör jag alltid min pannacotta med hälften grädde och hälften filmjölk. Jag tycker att den blir så krämig, syrlig och god. Lite grann som filbunke om man nu gillar det.

Här gjorde jag en passionsfruktscurd som jag la i botten på silikonformar, frös in dem, gjorde sedan pannacottan och hällde över och frös igen. Sen ploppar man bara ut dem när de är helt frusna och lägger dem på fatet för att tina. Sedan dekorerade jag med kristalliserad vit choklad, penséer och vita chokladdekorationer.

Formarna som jag har använt hittar ni här.

Pannacotta med passionsfruktskräm

3.8/5(139)
Röster
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:

Passionscurd

45 g strösocker (0,5 dl)

1 litet helt ägg

1 äggulor

0,5 dl passionsfruktsjuice (saften från ca 5-6 passionsfrukter där man silat bort kärnorna)

25 gram smör, skuret i mindre bitar

Pannacotta

2 gelatinblad

2 dl grädde

75 gram socker

1 tsk vaniljpasta

2 dl filmjölk

1 msk citronsaft

Vita chokladdekorationer

Instruktioner:

Passionscurd

1.Häll socker, ägg och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar.

2. När krämen blivit tjock (det kan ta en stund, men går fort mot slutet), tar du av den från värmen och rör ner smöret. Kör gärna med stavmixer.

3. Låt krämen svalna innan den används. I en burk med tätslutande lock håller den minst en vecka i kylskåp.

4. Fördela curden i silikonformarna och frys dem tills de är fasta.

Pannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i mist 10 minuter.

2. Koka upp grädde, socker och vanilj och rör ner och smält gelatinet där i.

3. Blanda filmjölk och citronsaft. Häll i den varma grädden medan du hela tiden vispar så att det inte blir klumpar. Låt pannacottan svalna till rumstemperatur.

4. Häll pannacottan i formarna över curden och ställ in i frysen tills de är helt frusna, gärna över natten. Ploppa sedan ur dem och lägg dem på ett fat. Ibland fryser inte curden sig stelfrusen, men den brukar ändå se fin ut när den har tinat även om den ser lite ojämn ut när man tar ut den ur frysen.

5. Dekorera med kristalliserad choklad och fina ätbara blommor.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
9 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Vart köper du de ätbara blommorna?

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej! Jag köper dem inte utan plockar i mina egna krukor och rabatter när det är säsong.

  • Hur mycket vaniljpulver (obs ej vaniljsocker) ska jag ta istället för pasta (fanns inte i min butik)?

    • A
      Emma Brink Rask

      Samma mängd. Notera bara att pannacottan kan bli lite grå av vaniljpulver.

  • Evelina

    Hur lång tid innan servering bör man ta ut dem ut frysen? 🙃

    • A
      Emma Brink Rask

      Ta ut och lägg upp på
      fat ca 1 timme innan servering. Låt tina i rumstemperatur.

  • Matilda

    Kan man utesluta filmjölken och tillsätta något annat? Eller bara utesluta helt och hållet. Jag bor i England så kan inte köpa filmjölk 🙂

  • Izabella

    Kan man ha de att stelna i kylskåpet istället? 🙂

    • A
      Emma Brink Rask

      Det kan man, men inte om man har hällt i det i formar som man vill stjälpa upp dem ur, då måste de vara frysta för få ut dem fint ur formarna.

Lämna ett svar till Emma Brink Rask (Avbryt svar)

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg