En lätt och krämigt god vaniljpannacotta tillsammans med en lika krämig passionskräm. En drömmigt enkel och god dessert.
Numera gör jag alltid min pannacotta med hälften grädde och hälften filmjölk. Jag tycker att den blir så krämig, syrlig och god. Lite grann som filbunke om man nu gillar det.
Här gjorde jag en passionsfruktscurd som jag la i botten på silikonformar, frös in dem, gjorde sedan pannacottan och hällde över och frös igen. Sen ploppar man bara ut dem när de är helt frusna och lägger dem på fatet för att tina. Sedan dekorerade jag med kristalliserad vit choklad, penséer och vita chokladdekorationer.
Formarna som jag har använt hittar ni här.
Elin
Hej! Vart köper du de ätbara blommorna?
Emma Brink Rask
Hej! Jag köper dem inte utan plockar i mina egna krukor och rabatter när det är säsong.
Lena
Hur mycket vaniljpulver (obs ej vaniljsocker) ska jag ta istället för pasta (fanns inte i min butik)?
Emma Brink Rask
Samma mängd. Notera bara att pannacottan kan bli lite grå av vaniljpulver.
Evelina
Hur lång tid innan servering bör man ta ut dem ut frysen? 🙃
Emma Brink Rask
Ta ut och lägg upp på
fat ca 1 timme innan servering. Låt tina i rumstemperatur.
Matilda
Kan man utesluta filmjölken och tillsätta något annat? Eller bara utesluta helt och hållet. Jag bor i England så kan inte köpa filmjölk 🙂
Izabella
Kan man ha de att stelna i kylskåpet istället? 🙂
Emma Brink Rask
Det kan man, men inte om man har hällt i det i formar som man vill stjälpa upp dem ur, då måste de vara frysta för få ut dem fint ur formarna.