En lätt och krämigt god vaniljpannacotta tillsammans med en lika krämig passionskräm. En drömmigt enkel och god dessert.
Numera gör jag alltid min pannacotta med hälften grädde och hälften filmjölk. Jag tycker att den blir så krämig, syrlig och god. Lite grann som filbunke om man nu gillar det.
Här gjorde jag en passionsfruktscurd som jag la i botten på silikonformar, frös in dem, gjorde sedan pannacottan och hällde över och frös igen. Sen ploppar man bara ut dem när de är helt frusna och lägger dem på fatet för att tina. Sedan dekorerade jag med kristalliserad vit choklad, penséer och vita chokladdekorationer.
Formarna som jag har använt hittar ni här.
5 reaktioner på ”Pannacotta med passionsfruktskräm”
Kan man ha de att stelna i kylskåpet istället? 🙂
Det kan man, men inte om man har hällt i det i formar som man vill stjälpa upp dem ur, då måste de vara frysta för få ut dem fint ur formarna.
Kan man utesluta filmjölken och tillsätta något annat? Eller bara utesluta helt och hållet. Jag bor i England så kan inte köpa filmjölk 🙂
Hur lång tid innan servering bör man ta ut dem ut frysen? 🙃
Ta ut och lägg upp på
fat ca 1 timme innan servering. Låt tina i rumstemperatur.