Den här saftiga kakan med palsternacka och kardemumma kan bäst beskrivas som morotskakans kusin. Men där moroten inte ger så mycket smak så blir palsternackan mer tydlig.
Utgångspunkten i detta recept är mina morotsmuffins, men där jag bytt kanelen mot kardemumma och moroten mot palsternacka. Jag minskade också ner lite på mängden palsternacka, då den, som sagt, ger en tydligare smak än moroten, samtidigt som den ger en väldigt saftig kaka. Det är en sånt där enkelt recept där man först bara vänder ihop de våta ingredienserna och sen de torra och så bara vänder man ihop allt. Det ska inte ens vispas.
Jag ska ärligt erkänna att jag nog hade föreställt mig en lite mer polerad finish på tårtan, men ibland kan även det rustika vara det fina.
Marie
Oj vad spännande, det här måste jag testa. Undrar om du tror att man kan byta ut kardemumman mot något annat? Mannen tåler inte det.
Emma Brink Rask
Absolut, du kan skippa det helt eller byta mot kanel eller ingefära exempelvis.