En lättbakad paj där söt fluffig kolagrädde möter syrliga granatäpplekärnor. Allt i en spröd pajbotten med choklad och hasselnötter.
En ljuvligt vacker paj att ställa fram på fikabordet i jul. Pajskalet är en spröd historia med choklad och hasselnötter. Om man inte tål det kan man absolut byta ut det mot samma mängd vanligt mjöl, men jag lovar att nötterna verkligen gör sitt för helhetssmaken.
Fyllningen är busenkel och så god! Vispad grädde med karamelliserad mjölk, alltså så där dulce de leche som du köper på burk i affären, och det ska vara den som är kokad och ser ut som kolasås, alltså inte den kondenserade mjölken.
Och så granatäpple då. Finns det något vackrare? Och den syrliga smaken bryter av så fint mot den söta fluffiga grädden.
Jessica
Hej.
Jag undrar om man kan frysa ner kakan
Emma Brink Rask
Inte med fyllningen i, men du kan frysa pajskalet.
Jessica
Hej.
Går det att frysa ner denna kaka?
Jessica
Hej.
Kan man frysa ner denna kaka?
Malin
Hej!
Om man vill göra den helt glutenfri och ersätta mjölet med hasselnötsmjöl endast, hur mycket bör man kompensera med då?
Malin
Emma Brink Rask
Du kan inte bara ersätta vetemjölet med hasselnötsmjöl, då blir det bara smul av allt. Jag skulle googlat upp ett glutenfritt pajskal och sedan tillsätta kakao i så fall.
Alona
Pajform diametern?
Emma Brink Rask
20 cm.