Oreokladdkaka med cookies and cream-frosting

4 november, 2022

I USA kalla de desserter med Oreokakor i för ”cookies and cream”. Det är precis vad vi har i denna fluffiga frosting gjord på grädde, färskost och krossade Oreos. Den passar perfekt ihop med kladdkakan med oreos i.

Detta recept är ursprungligen från min första bok Baka & Spritsa, och i den hittar du 9 recept till på kladdkakor med olika spritsbara toppings. Boken hittar du här >>

Här hittar du mina andra recept på kladdkaka här på brinkenbakar.se och om du vill se fler recept med oreos så finns det här.

Oreoskladdkaka med cookies and cream-frosting

Va först med att betygsätta :)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

Kladdkaka

150 g smör

3 ägg

270 g strösocker (3 dl)

120 g vetemjöl (2 dl)

40 g kakao (1 dl)

0,5 tsk salt

50 g oreos (5 st)

Cookies and cream-frosting

250 g kylskåpskall grädde (2,5 dl)

120 g kylskåpskall marscarpone

60 g florsocker (1 dl)

1 tsk vaniljpulver/vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker

100 g oreos (10 st)

Instruktioner:

Kladdkaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Smörj kanterna på en springform, 22-24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman ägg och socker i en skål. Rör ner det smälta smöret i äggblandningen, vänd sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i formen, bryt oreokakorna i mindre bitar och tryck ner dem i smeten.

3. Grädda i 18-20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten men ha satt sig i kanterna. Låt kakan svalna helt.

Cookies and cream-frosting

1. Häll allt utom kakorna i en skå och vispa till en fast och fluffig frosting (viktigt att de är kylskåpskallt, annars blir det bara soppa).

2. Mixa kakorna och vänd ner smulorna i smeten.

3. Lossa kakan från formen och lägg den på ett fat. Spritsa runda bollar av frostingen ovanpå kakan.

Dekorera gärna med minioreos eller bitar av fler oreos.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg