[adinserter block="1"]

Oreocheesecake med salt kolasås

31 maj, 2020

Krämig no bake oreocheesecake på salt kolasås och oreobotten. En tårta för oreoälskaren helt enkelt!

En uppdaterad version av ett av mina mest populära recept. Istället för mjölkchokladcheesecake så gjorde jag en oreocheesecake. No bake och utan gelatin.

[adinserter block="2"]

Oreocheesecake med salt kolasås

3.8/5(104)
Röster
Portioner: 6-8 portioner

Ingredienser:

Oreobotten

75 g hela oreos (0,5 paket)

25 g smör

Salt kolasås

Oreocheesecake

3 dl vispgrädde

300 g cream cheese

90 g florsocker (1,5 dl)

75 g oreos (0,5 pkt)

1 tsk vaniljpasta

Dekoration

Vispgrädde

Minioreos

Instruktioner:

Botten

1. Smält smöret och låt det svalna något. Mixa oreokexen (fyllning och allt) och rör ihop med smöret. Tryck ut i botten och lite upp på kanten (detta är viktigt, annars rinner kolasåsen ut) i en form som är 16 cm i diameter. Ställ in i kyl eller frys tills det stelnat.

2. När botten har stelnat. Häll kolasås till en bit under kanten. Ställ in i frysen medan du gör cheesecaken.

Cheesecake

1. Vispa grädden luftig och ställ in i kylen.

2. Vispa cream cheese, florsocker och vanilj i ett par minuter. Vänd sedan ner den vispade grädden.

3. Mixa oreokexen fint (fylling och allt) och vänd sedan ner dem i smeten. Häll smeten över kolasåsen och fyll formen, jämna till med en palett så att du får en jämn yta. Det som blir över kan du fylla i mindre silikonformar för dekoration. Ställ sedan in tårtan i kylen, i minst 3-4 timmar. Dekorationen i silikonformar måste frysas.

Dekorera tårtan

1. Ta ut tårtan ur kylen. Ta loss den från formen och lägg på de frusna dekorationerna. Vispa lite grädde och spritsa på och dekorera med minioreos.

Servera kall.

Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej!
    Jag undrar också ifall den går att frysa in?

  • Michaela

    Hej Emma! Skulle du säga att denna lämpar sig för att göras ett par dagar i förväg och frysas? Om ja, när tar man fram den? Något speciellt man bör tänka på? Tack för ett fantastiskt recept som alltid – är mycket taggad på att bjuda på denna under julledigheten 🙂

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg

[adinserter block="3"]