Oreo-rulltårta

22 januari, 2019

Chokladrulltårta med en supergod krämig oreofrosting.

Cookies n’Cream är en vanilj ”smak” i USA, speciellt i glass, milkshake och kakor. Det är egentligen den amerikanska kakan Oreo som är smaken. Chokladkexet med den vita krämiga fyllningen. Det är inte så många år sen som kakan hamnade i svenska mataffärer och har på kort tid blivit nästan lika populär som Ballerina-kexen i kakhyllan.

Barnen här hemma älskar oreos så jag tänkte att jag skulle göra ett bakverk av den. Den här rulltårtan är superenkel och du svänger ihop den i ett nafs. Frostingen består av grädde, marscarpone-ost, florsocker, vanilj och krossade kakor. Lätt, luftig och snabb att göra.

Oreorulltårta

4.2/5(17)
Röster
Portioner: 1 rulltårta i standardlångpanna

Ingredienser:

Chokladbotten

4 ägg

180 g socker (2 dl)

75 g potatismjöl (1 dl)

20 g kakao (3 msk)

1 tsk bakpulver

Cookies n cream-frosting

250 ml kylskåpskall grädde

120 g kylskåpskall marscarpone-ost

70 g florsocker (drygt 1 dl)

1 tsk vaniljpulver eller vaniljpaste (dr oetker)

100 gram mixade oreos

Instruktioner:

Chokladbotten

1. Sätt ugnen på 230 grader varmluft (250 grader vanlig ugn) och lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa ägg och socker pösigt, i minst 5 minuter.

3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten.

4. Vänd försiktigt tills allt är blandat.

5. Bred ut smeten på plåten och baka i 5 minuter.

6. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt den svalna.

7. Bred på frostingen och rulla ihop, förvara i kylen.

Cookies and creamfrosting

1. Blanda allt utom de krossade kakorna och vispa tills du har en fast frosting,

2. Vänd ner kaksmulorna i frostingen.

3. Bred ut över kakan och rulla ihop, spritsa resterande frosting på kakan.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Else-Marie

    Hej! Jag ser fram emot att baka denna oreorulltårta, den ser superläcker ut. Går den att frysa? Hur länge kan den vara fryst? 🤗

    • A
      Emma Brink Rask

      Hej! Jag är inte helt säker på hur den blir att frysa då fyllningen innehåller mycket vispgrädde.

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg