Ny bok: 61 kakor i en form

21 oktober, 2023

Hurra! En ny bok har sett dagens ljus. Den heter ”61 kakor i en form” och är utgiven av Bokförlaget Polaris. 

“Hur ska jag göra om jag vill baka detta receptet med en springform på 23 cm?”
Efter att ha bloggat om bakning i 7 år och skrivit tre bakböcker så är det kanske en av de vanligaste frågor jag får. Näst efter “vem äter upp allting som du bakar”?
Jag har haft en förkärlek för att baka små tårtor eller stöpa tårtor i olika typer av mindre silikonformar. Dels för att jag inte vill baka en alltför stor tårta (för svaret på vem som äter upp allt jag bakar är jag själv) och dels för att jag tycker att det ser nätt och tjusigt ut och kanske också lite nytt?

Om man inte ser upp så blir bakning lätt en materialsport som tar över din plånbok och dina köksskåp. Inför varje ny tårta ville jag ha nya formar i olika storlekar och utföranden. Och såklart blev det fint! Och såklart blev människor inspirerade! Men när de ville återskapa dessa dessertkreationer i sina egna kök tog det stopp. De flesta har ju inte köksskåpen fulla av tårtformar i alla möjliga storlekar och former. De flesta, visar det sig, har dock en springform på 23 cm. Just en sån form är lika säker att finna i alla svenskars hem och sommarstugor som osthyveln, rivjärnet och de där kaffekopparna med mumintroll på.

Och även om alla kakor går att baka i alla typer av formar så kräver det att du räknar om receptet lite och att din tårta kanske inte kommer att se ut precis som min.

Det var då jag idén kom till mig. Jag ska göra en bakbok där ALLA recept redan är bakade i en springform på 23 cm! På så sätt kommer nästan alla kunna baka recepten precis så som de står i boken och få ett likadant resultat som på bilden. Och när jag började tänka efter så insåg jag att nästan precis vad som helst kan bakas i en springform. Förutom det uppenbara att mjuka kakor och kladdkakor är utmärkta för denna form så gör sig också pajer, cheesecakes och sötebröd perfekt i springform. Och tårtor naturligtvis! Och bara för att vi utgår från en rund form så måste ju inte slutresultatet på tårtan vara rund.

Så rota fram din springform, den ligger säkert där längst in i skåpet, och börja baka. Alla recept är anpassade efter just din form så det är bara att sätta igång!

Lina Eidenberg Adamo har som vanligt tagit de fina bilderna och varit min partner in crime under produktionen av boken. Hedvig Ohlsson har varit den mest noggranna redaktör och Sebastian Wadstedt har varit formgivare. Hanna Jacobsson har varit förläggare på Bokförlaget Polaris/Polaris Fakta.

Här kan du köpa boken >>

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
Du kanske också gillar
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg