Nötkräm med choklad

12 september, 2018

Vi behöver ju inte hymla om att det här kanske är det fulaste och det som ser mest oaptitligt ut av allt jag har lagt upp på bloggen, nånsin. Men! Vänta lite, sluta inte läsa nu, för det här är också nåt av det enklaste och godaste jag lagt upp på bloggen.

Att göra sin egen Nutella är både enkelt och gott, och består bara av nötter och choklad, alltså inget tjafs eller konstiga tillsatser. Jag slog på stort här och använde mig av både rostade hasselnötter, valnötter och pistagenötter, och Oh. My. God. Så gott!

Testa ni med!

RECEPT

125 gram hasselnötter
125 gram pistagenötter
125 gram valnötter
200 gram choklad 55%
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk flingsalt
2 msk honung

1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg alla nötterna på en plåt och rosta i 10-15 minuter tills de luktar gott och har fått en fin färg. Rör om på plåten ibland.
2. Låt nötterna svalna helt och kör dem sedan i en matberedare tills de blir ett nötsmör.
3. Smält chokladen och häll i den i nötmassan medan du mixar. Smaka av med salt, vanilj och honung.
4. Häll upp på burk.

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg