No bake Snickerspaj

26 oktober, 2017

snickerspaj-5

Jag är så inspirerad av danska Maja Vase och har försökt mig på att göra lite bakverk som liknar hennes. Jag har lite att jobba på när det kommer till finishen, mina pajer är lite, ska vi säga ”rustika” i jämförelse. Men, övning ger färdighet och det är inte sista gången jag ger mig på det här.

snickerspaj-4

Den här pajen behöver ingen ugn, och kan enkelt förberedas dagen före den ska serveras. Jag använde mig av en pajring, vilket var väldigt smidigt, men det går såklart att göra den här i en vanlig springform eller pajform med löstagbar botten.

snickerspaj-3

RECEPT
Ca 10 bitar

Pajbotten
70 gram smör
200 gram havrekex (typ Hobnobs)
5 gram kakao

1. Bryn smöret i en liten gryta tills det får en gyllenbrun färg och en nötig doft. Akta så att det inte bränns.
2. Mixa havrekexen till ett mjöl och tillsätt kakao.
3. Blanda i smöret i smulorna och rör samman.
4. Tryck ut kexmassan i en form (ca 20 cm) med löstagbar botten, i botten och ca 2 cm upp på kanten.
5. Ställ formen i kylen i ca 1 timme.

Fyllning
1 dl salta jordnötter
2 dl kolasås

1. Strö ut jordnötterna på pajbotten
2. Värm kolasåsen så att den är rinnande, och häll den sedan över jordnötterna och pajbotten.

Chokladganache
150 gram choklad (jag tog hälften mörk och hälften ljus)
90 gram vispgrädde
25 gram glykos

1. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och tag den sen från värmen.
2. Koka upp grädde och glykos i en liten kastrull och häll det sedan över chokladen.
3. Rör om tills du har en glansig ganache.
4. Häll ganachen över jordnötterna och kolan. Slå pajformen lite lätt mot arbetsytan så att du får en slät och jämn topp.

Dekorera med smält choklad och jordnötter.

snickerspaj-2

snickerspaj-1

Se mina andra recept med saltkolasås

Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg