En riktigt krämig bakad cheesecake, New York style, med smak av passionsfrukt. Kondenserad mjölk i smeten gör den både lättbakad och supergod.
Jag och Camilla har gjort ett helt avsnitt om cheeseake i vår podcast men då hade jag inte riktigt hittat det bästa receptet för en krämig variant av den bakade sorten. Men den här med kondenserad mjölk i blir verkligen helt perfekt, och så lättbakad.
I podden pratar vi också om hur man ska få den där vita ytan utan sprickor, och min syster nämnde något om creme fraiche, och sen hittade jag ett annat recept som också avslutar bakningen med creme fraiche och det gör susen. När man har 10 minuter kvar av bakningen så tar man ut cheesecaken, häller på varm creme fraiche (den blir svår att bre ut annars) och brer ut ett tunt lager och bakar i 10 minuter till.
Det är viktigt att inte baka cheesecaken för länge, annars blir det inte sådär krämig. Så när du har ut den ska den ha satt sig men fortfarande “wobbla” lite när du skakar på den. Sen kommer den att sätta sig perfekt efter en natt i kylen, för den är faktiskt godast nästa dag.
Se till att alla dina ingredienser är rumstempererade innan du börjar.
Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.
12 reaktioner på ”New York Cheesecake med passionsfrukt”
Seriöst, finns det nåt godare än cheesecake?
Uppförd på att-testa-listan! Favoritsmaken passion måste ju vara en hit i denna 🙂
Hej! Om jag gör en halv sats vilken storlek på bakformen ska jag använda? Behöver jag ändra temperaturen eller baktiden? Tack för hjälpen!
Då skulle jag ta en form som är 16-18 cm, du kan köra den på samma temp men den kommer förmodligen att vara klar på ca 30 minuter.
Då jag inte är ett jättefan av passionsfrukt, kan jag utesluta eller ersätta med något annat?
Hej, du kan byta det mot citron och även dra ner till halva mängden.
Hej!
Om jag har en springform på 27cm bör jag dubbla receptet då?
Tacksam för svar!
Jag tror att det räcker med 1,5 gånger. Tänk på att den kan behöva längre tid i ugnen.
Hej. Ska försöka ge mig på denna. Är dock rätt nervös då jag inte anser mig vara så duktig på cheesecakes.
Har du några tips/råd (ska göra denna imorgon)?
Hur ska jag värma creme fraichen?
Det kommer säkert att gå fint, det här är ett lätt recept, så följ anvisningarna så ska det nog gå bra. 🙂
Värm creme fraichen försiktigt i mikron.
Hej och tack för all inspiration!
Jag undrar om cheesecaken går att frysa? Skulle nämligen vilja göra flera stycken och förbereda inför nästa helgens kalas. Hade varit smidigt om de kunde vara färdiga till den dagen, så att man bara behöver fokusera på garnering. Ytterst tacksam för ditt svar ☺️
Det går bra.