Den krämigaste bakade cheesecaken du kan tänka dig. Godaste Cheesecaken utanför New York.
Jag är så glad att jag har hittat det här receptet på New York cheesecake. Jag har testat så många, men inget har tidigare mött mina förväntningar (som är höga efter att ha ätit många cheesecakes i New York). Men den här bockar av alla mina krav. Den är god (viktigast såklart!), krämig, blek (ja, jag tycker inte om när bakade cheesecakes har färg) och den är lättbakad (inga vattenbad eller såna konstigheter). Så enkel att baka och verkligen bästa resultatet. Jag har tidigare gjort en version med passionsfrukt.
Vätskan i cheesecaken kan man variera som man vill, men det ska gärna vara något syrligt, eftersom kakan i sig är ganska söt. Pressad lime, citron, yuzu eller passionsfrukt är bra. Sen kan man dekorera den som man vill, men inget är finare än färska bär.
Receptet nedan är för en form på 22-24 cm, cheesecaken på bilden är gjord med halva receptet i en form som är 18 cm. Det går alltså fint att halvera receptet om man vill.
Gwen
Jag har bott i USA I femtio-fem år och detta recept är perfekt, en riktig New York cheesecake! Dessutom är den lättbakad och jag gör den ofta, med olika toppings.
Emma Brink Rask
Men så roligt att höra, vilket bra betyg!
Emelie
Ska testa denna! Om man fryser den hur ska man bäst tina den?
Emma Brink Rask
Antingen i kyl eller i normal rumstemperatur.
Anna
Ser supergod ut! Om jag halverar receptet och bakar i en springform med en diameter på 16 cm, måste jag justera temperatur och/eller tid i ugn eller borde det bli ungefär samma?
Sara
Hej och tack för alla härliga recept! Kan jag grädda den här kakan med frysta blåbär på? Och behöver jag i så fall blanda dem med potatismjöl eller liknande innan jag strör på dem?
Emma Brink Rask
Temperaturen är samma men den blir nog klar något fortare.
Emma Brink Rask
Temperaturen är samma, men den kommer att bli färdig fortare.
Nathalie
Hej,
Kan man frysa denna typ av cheesecake?
Emma Brink Rask
Det går fint!
Joaqim
Kan man frysa färdig cheesecake smet som man sedan tinar i kylen och använder?
Emma Brink Rask
Hej,
Det skulle jag nog inte göra. Det går fortare att röra ihop ny smet än att tina den.