Nektarinmazarin

8 juli, 2019

En saftig mazarinkaka med färska nektariner. Lättbakat och supergott!  Stenfruktsäsongen är här. Förutom att vara goda så är de ju förbaskat vackra att baka med.

Den här kakan är så himla enkel att baka och den smakar så gott. Den är god bara som den  är, men tillsammans med en saftig frukt blir den ännu godare.

Om du har en avlång form kan du använda den men den går självklart lika fint med en rund form.

Följ @brinkenbakar på Instagram för fler bilder, filmer och inblick bakom kulisserna.

Nektarinmazarin

4.1/5(50)
Röster
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:

100 gram rumsvarmt smör

200 gram mandelmassa

135 g strösocker (1,5 dl)

2 ägg

90 g vetemjöl (1,5 dl)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2-3 nektariner

Flagad mandel

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig). Smörj en form, ca 20 cm i diameter om du tar en rund.

2. Blanda smör, mandelmassa och socker och rör ihop det krämigt, enklast med en elvisp. Men det måste inte vispas poröst, bara tills du har en enhetlig kräm.

3. Rör i ett ägg i taget.

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda samman med de andra ingredienserna.

5. Bred ut smeten i formen.

6: Dela nektarinerna på hälften och ta bort kärnan. Skiva dem i skivor, ca 0,5 cm och lägg dem i en rad på kakan. Strö mandelflagor runt om.

7. Baka kakan i 25-30 minuter tills en sticka kommer ut torr. Den kommer fortfarande att vara lite kladdig precis runt frukten. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Kan/ska man servera tex lättvispad grädde till? Känns mer komplett då,

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg