Sötseg kokos- och salt kolabotten i perfekt balans med den syrliga passionsfrukstmoussen. Detta är en riktig drömtårta i påsk!
Detta är ytterligare ett recept ur min kokbok Tårtor & Smörgåstårtor. Eftersom den är slutsåld i handeln så har jag börjat dela med mig av recepten här på bloggen.
Den här botten är en av mina mest använda till moussetårtor. Det är en nötmarängbotten (som kan varieras med alla typer av nötter och mandel och kokos) med ett inbakat lager av salt karamell. Här har jag gjort den med pistage i en rabarbertårta, och här i en mangotårta och såklart i min egen bröllopstårta med svart vinbärsmousse.
För at baka tårtan har jag använt mig av en silikonform på 16 cm och en på 18 cm. Du kan också använda springformar i samma storlek.
Vetemjölet i botten kan skippas för en helt glutenfri tårta.
När jag ska baka med passionsfrukt så använder jag mig oftast av frysta kuber som jag tinar och silar för att få fram saften jag behöver. Det är mycket enklare och billigare än färsk. Till dekorationen blir det dock finast med färsk frukt.