Seg kokosmarängbotten med chokladtryffel, len och syrlig passionsfruktsmousse och en pannacotta med mjölkchoklad och kinapuffar. Den här tårtan är en riktig fullträff!
I den här tårtan satte jag nästan alla moment och jag blev så himla nöjd. Det är också en av de godaste moussetårtor som jag ätit. Seg kokosmaräng med chokladtryffel (jag hade lite lakritspulver i den, men det tog sig inte riktigt, ni får gärna prova).
I mjölkchokladen gömde jag kinapuffar som gav en härligt crunch.
Formen som jag har bakat i är 18 cm i diameter , den rymmer 1,2 liter och du hittar den här (annonslänk till Söders Gourmet). Formarna som jag stöpt pannacottan i heter TOR-formar, den är 16 cm och du hittar den här (annonslänk till Söders Gourmet).
20 reaktioner på ”Moussetårta med passion, kokos och mjölkchoklad”
Detta blev min första tårta, mycket slit igår kväll för en nybörjare, men ser fram emot att prova ikväll! Ser Inte Precis ut som din (ojämna lager etc) men är supernöjd. Det var riktigt kul så ska prova några mer av dina tårtor framöver.
Hittade ditt inlägg 21 tips för nyår på Google när jag sökte, verkar vara bra för SEO.
Vet inte om du köpte passionspuré utan frön eller om du fick ut fröna på något sätt, hoppas det gick bra att lämna dom i.
Gott nytt och tack.
Fantastiskt god tårta som blev årets nyårstårta hos oss! Men mängden gelatin i mjölkchokladpannacottan verkar inte stämma, för den blev till sås så fort den tinade. För övrigt perfekt. Tack för ytterligare ett bra recept på en vacker kreation!
Hej!
Tänkte göra passionsfruktmoussen men hade bara 10% grekisk yoghurt hemma. Tror du att man man byta ut den turkiska yoghurten mot grekisk? Den är ju tjockare. Tacksam för svar!
Det går hur bra som helst!
Åh tack för snabbt svar! 🙂
Kan man göra iordning tårtan dagen innan? Alltså hälla på glazen och låta den tina i kylskåp dagen innan den ska ätas? 🙂
Det går fint!
Hej Emma! Jag hade bestämt mig för att testa den här till påsk men insåg sen att det är mandelmjöl i och en gäst tål inte mandel. Kan man byta det mot något annat? Tack för fantastiska recept!
Du kan byta mot vilket nötmjöl som helst. Eller köra enbart kokos. Men mixa gärna kokosflingorna då så att de blir lite mer som ett mjöl.
Hej! Vad gör man om glazen blir för tjock?
Då får man värma den till några grader varmare
Gjorde den här tårtan till dotterns 6-årskalas. Bytte ut mjölkchoklad mot vit choklad, och dekorerade med gula kiwiblommor och strössel. Blev riktigt fin, och god! Personligen skulle jag vilja ha en mer framträdande marängbotten, annars perfekt recept. Tack! *
Om man ska förbereda 1-2 veckor innan. Ska göra 3st men har bara formar till 1st. Kan man frysa marängbottnarna eller ha dom uppe? Hur länge klarar dom sig i utan att frysa?
Jag skulle frysa dem så fort de kallnat, då håller de bäst.
Tusen tack för snabbt svar 😍
Min glaze blev väldigt tjock när jag följde detta recept. Såg att du skrivit tidigare att man kan värma den några grader till, men upplever inte att det hjälper, känns som att den är för tjock redan från början när man mixar den. Vad kan jag ha gjort för fel?
Kanske har du använt starkare gelatinblad än mig, eller en vit choklad som är annorlunda. Men det brukar alltid hjälpa att värma upp den lite mer.
Om jag ska göra den här till nyår, när behöver jag då börja?
Detta blir årets nyårstårtor! Jag ska dra igång baket idag för att hinna frysa alla omgångar då jag bara har en form av varje storlek och jag ska göra två tårtor. För att inte falla på gelatinmissar undrar jag vad de blad du använder väger? De som används på konditorier är väldigt stora och de man köper på Ica är betydligt mindre. Vore fantastiskt att få svar snarast möjligt.
En till fråga är om du gjort pannacotta på Callebeaut Gold? Skulle du i så fall säga att jag rakt av kan byta ut mjölkchokladen i detta tårtreceptet mot Gold? Eller behöver jag göra några justeringar? Jag har letat efter recept på bavaroise, pannacotta och ganach med Gold men hittar inga. Mousserecept har jag dock hittat i din bok om desserter, tack! Men nu vill jag ha lite annan struktur än mousse…
Hur hög blir tårtan? Funkar det att montera den i samma form som man gör marängbotten? Eller blir det för smalt?