Seg kokosmarängbotten med chokladtryffel, len och syrlig passionsfruktsmousse och en pannacotta med mjölkchoklad och kinapuffar. Den här tårtan är en riktig fullträff!
I den här tårtan satte jag nästan alla moment och jag blev så himla nöjd. Det är också en av de godaste moussetårtor som jag ätit. Seg kokosmaräng med chokladtryffel (jag hade lite lakritspulver i den, men det tog sig inte riktigt, ni får gärna prova).
I mjölkchokladen gömde jag kinapuffar som gav en härligt crunch.
Formen som jag har bakat i är 18 cm i diameter , den rymmer 1,2 liter och du hittar den här (annonslänk till Söders Gourmet). Formarna som jag stöpt pannacottan i heter TOR-formar, den är 16 cm och du hittar den här (annonslänk till Söders Gourmet).
Sofia
För passionsfruktspurén, kan man köpa fryst och bara värma och sila för att använda i receptet?
Hanna
Tack för ett bra recept och en mycket god tårta som uppskattades av alla på dopet vi hade ☺️
Pga allergier bytte jag ut mandelmjölet i botten mot kokosmjöl i lika mängd men den blev väldigt tunn så i nästa tog jag bara 1 msk och det blev mycket bättre.
Jag misslyckades med chokladdekorationerna då jag kavlade för tunt samt jag ska låta glazen rinna av en bra stund innan jag lägger över på ett fat då det blev lite glaze som rann utanför tårtan för jag trodde det hade runnit klart 🙈 Så lite tips till mig och er som ska baka.
Så skönt att kunna göra tårtan flera dagar i förväg och sen bara ta fram och tina i kylskåp några timmar innan.
Kommer göra denna fler gånger för den var fantastiskt god. 🥰
Therese
Hur hög blir tårtan? Funkar det att montera den i samma form som man gör marängbotten? Eller blir det för smalt?
Linda
Detta blir årets nyårstårtor! Jag ska dra igång baket idag för att hinna frysa alla omgångar då jag bara har en form av varje storlek och jag ska göra två tårtor. För att inte falla på gelatinmissar undrar jag vad de blad du använder väger? De som används på konditorier är väldigt stora och de man köper på Ica är betydligt mindre. Vore fantastiskt att få svar snarast möjligt.
En till fråga är om du gjort pannacotta på Callebeaut Gold? Skulle du i så fall säga att jag rakt av kan byta ut mjölkchokladen i detta tårtreceptet mot Gold? Eller behöver jag göra några justeringar? Jag har letat efter recept på bavaroise, pannacotta och ganach med Gold men hittar inga. Mousserecept har jag dock hittat i din bok om desserter, tack! Men nu vill jag ha lite annan struktur än mousse…
Emma
Min glaze blev väldigt tjock när jag följde detta recept. Såg att du skrivit tidigare att man kan värma den några grader till, men upplever inte att det hjälper, känns som att den är för tjock redan från början när man mixar den. Vad kan jag ha gjort för fel?
Emma Brink Rask
Kanske har du använt starkare gelatinblad än mig, eller en vit choklad som är annorlunda. Men det brukar alltid hjälpa att värma upp den lite mer.
Therese
Om jag ska göra den här till nyår, när behöver jag då börja?
Linn
Om man ska förbereda 1-2 veckor innan. Ska göra 3st men har bara formar till 1st. Kan man frysa marängbottnarna eller ha dom uppe? Hur länge klarar dom sig i utan att frysa?
Emma Brink Rask
Jag skulle frysa dem så fort de kallnat, då håller de bäst.
Linn
Tusen tack för snabbt svar 😍
Frida
Gjorde den här tårtan till dotterns 6-årskalas. Bytte ut mjölkchoklad mot vit choklad, och dekorerade med gula kiwiblommor och strössel. Blev riktigt fin, och god! Personligen skulle jag vilja ha en mer framträdande marängbotten, annars perfekt recept. Tack! *
Christine
Hej! Vad gör man om glazen blir för tjock?
Emma Brink Rask
Då får man värma den till några grader varmare
Minna
Hej Emma! Jag hade bestämt mig för att testa den här till påsk men insåg sen att det är mandelmjöl i och en gäst tål inte mandel. Kan man byta det mot något annat? Tack för fantastiska recept!
Emma Brink Rask
Du kan byta mot vilket nötmjöl som helst. Eller köra enbart kokos. Men mixa gärna kokosflingorna då så att de blir lite mer som ett mjöl.
Amanda
Kan man göra iordning tårtan dagen innan? Alltså hälla på glazen och låta den tina i kylskåp dagen innan den ska ätas? 🙂
Emma Brink Rask
Det går fint!
Anna
Hej!
Tänkte göra passionsfruktmoussen men hade bara 10% grekisk yoghurt hemma. Tror du att man man byta ut den turkiska yoghurten mot grekisk? Den är ju tjockare. Tacksam för svar!
Emeöei
Hej! Kan man lägga på mirror glaze dagen innan & sedan ställa tillbaka den i frysen & sedan Tina den i kylskåpet morgonen efter? Och hur ska man förvara koskomarägen om man bakar den nån dag eller två innan den ska ätas? Kan man förvara i plastfolie i rumstemperatur?
Emma Brink Rask
Det går fint!
Plasta in den och frys den. Den är enklast att lägga ner i moussen när den är frusen.
Emma Brink Rask
Det går hur bra som helst!
Anna
Åh tack för snabbt svar! 🙂
Lisa Lindberg
Fantastiskt god tårta som blev årets nyårstårta hos oss! Men mängden gelatin i mjölkchokladpannacottan verkar inte stämma, för den blev till sås så fort den tinade. För övrigt perfekt. Tack för ytterligare ett bra recept på en vacker kreation!
EL
Detta blev min första tårta, mycket slit igår kväll för en nybörjare, men ser fram emot att prova ikväll! Ser Inte Precis ut som din (ojämna lager etc) men är supernöjd. Det var riktigt kul så ska prova några mer av dina tårtor framöver.
Hittade ditt inlägg 21 tips för nyår på Google när jag sökte, verkar vara bra för SEO.
Vet inte om du köpte passionspuré utan frön eller om du fick ut fröna på något sätt, hoppas det gick bra att lämna dom i.
Gott nytt och tack.