Det enda receptet på morotskaka du behöver. Supersaftiga och goda bottnar och en ljuvligt len och syrlig cream cheesefrosting.
Att göra en tårta behöver inte vara så avancerat. Ta en enkel morotskaka till exempel. Men istället för att göra en stor kaka med lite frosting på toppen, gör den i tre lager med frosting emellan och dekorera den värdigt en tårta.
Mitt recept är ett jag är uppväxt med, det är lätt och kakan blir alltid otroligt saftig. Inte sådär smulig och torr som en del morotskakor kan bli. Jag gissar att det är oljan som gör tricket.
Förvara tårtan i kylen. Den håller sig i 4-5 dagar och är allra godast dag 2.
7 reaktioner på ”Morotstårta”
Pingback: Morotsrulltårta – Brinken Bakar
Hej!
Jag har en springform på 23 cm. Fungerar det att använda den? Kan man dela den i 2 delar isåfall? Hur länge ska man baka den i ugnen? Räcker frostingen till både mellan lager och över hela tårtan? Tack på förhand! 😊
/Linda
Hej! Det funkar om du delar den i två delar. Och ja, frostingen ska räcka både mellan och runt om.
Toppen! Vilken temp och ca hur länge behöver den vara i ugn? Tack snälla för svar! 🤗
Åh en fråga till! 😅 är det bäst att göra själva kakan dagen innan och sedan förbereda med frosting några timmar innan den ska serveras?
Du kan göra hela kakan med frosting dagen innan, den blir bara godare. Samma temp, ca 25 minuter, men känn med en sticka.
Tack snälla! 🤗