Supersaftiga morotsbottnar fyllda med en syrlig och söt lime- och mangocurd och sedan omsluts hela tårtan med en cream cheesefrosting med lime. Detta är en tårta i min smak!
Är det inte konstigt att när vi gör tårta av morotskaka så fyller vi den bara med den klassiska frostingen. Nu är det ju en av de godaste frostingar som finns, men ändå, vi borde använda morotsbottnar i fler tårtor.
Här gick jag ett litet steg ifrån det klassiska och fyllde tårtan med en mango- och limecurd och sedan fick den klassiska frostingen, med lime, omsluta tårtan.
Jag bakar bottnarna i tre stycken anslagsformar som är 16 cm. (jag har köpt mina i USA, men här finns liknande) Du kan baka denna tårtan i en form som är ca 23 cm, men då skulle jag nog ta receptet gånger 1,5 och sedan dela botten efteråt i två eller tre delar.
Tårtan går fint att göra klart i sin helhet dagen före den ska serveras.
Här hittar du alla mina andra recept på morotskaka.
Blommorna jag har dekorerat med växer min min ätbara oxalis. De finns ibland att hitta bland de färska örterna i matbutiken. Jag har en gammal planta som jag haft i många år.
De vita chokladkulorna är från Valrhona, du hittar liknande här.
För att få mönstret på sidan av tårtan har jag använt mig av en tårtkam. En sån hittar du här.
Och tyllen jag har spritsat rosorna med är Wilton 1M.
Petra
Underbart god blev morotstårtan! Jag skulle bara ha en väldigt liten så använde receptet på morotskakerulltårta och stansade utvbottnar med en yoghurthink 😅 Blev perfekt storlek! Och som sagt galet god!
Emma Brink Rask
Toppen!