Saftig morotsrulltårta med en syrlig cream cheesefrosting, en klassiker i ny tappning helt enkelt.
Ni som brukar följa mina bakinlägg på Instagram vet ju att jag gillar att ta enkla grejer och göra om dem på ett nytt sätt. Inför rulltårtans dag, den 9 augusti, så funderade jag på hur man kunde göra något kul med rulltårta. Morotskaka är en av mina absoluta favoritkakor och jag har ett recept som jag använt i åratal, som både är enkelt och blir supergott. Den blir också godare och saftigare när den fått stå några dagar i kylskåpet.
För att göra den till en rulltårta använde jag exakt samma recept, men det blev lite väl saftigt och svårhanterat, så jag behövde minska ner lite på olja och även på mängden morötter. Annars precis samma! Och det bästa är att den ju blir färdig i ugnen på 5 minuter!
Det här receptet har, sedan jag först publicerade det, blivit det allra mest lästa på min blogg. Nu har jag uppdaterat det med nya bilder. Så här såg de första bilderna ut:
Jag har också adderat många fler morotsrecept på bloggen.
Morotstårta med brynt smörfrosting och apelsin
12 reaktioner på ”Morotsrulltårta”
Vid vilket tillfälle ska man ha i oljan?
Det står inget om det.
När jag gjorde den så fastnade kakan på pappret.
Vad kan ha hänt?
Bra att du sa till om oljan, jag har lagt till det nu. Den ska i samtidigt som morötterna. Vet inte riktgt vad som kan ha hänt. Man måste dra av pappret försiktigt, kanske även fukta det lite för att det ska lossna. Min fastnade också lite.
Skulle man kunna frysa den tror du?
Hej Emelie!
Det tror jag nog. Det som kan hända är att fyllningen blir lite lösare när den varit frusen, men det borde funka!
Hej! Hur stor form har du använt?
En normalstor långpanna till ugn.
Ser väldigt god ut, men undrar kan man byta ut mjölet mot något glutenfritt alternativ?
Så klara bilder. Vilken kamera/objektiv använder du?
Jag fotar med en Panasonic Lumix GF7 med ett objektiv på 50 mm, för det allra mesta.
Jag tar hushållspapper som blötts med iskallt vatten. Pappret lossnar direkt. V
Underbara recept du gör👍 Har en liten undran om man skulle bryna smöret till fyllningen, såsom du gjort på morotskakan, för lite annan smak. Vad tror du? Mvh Karin
Det går fint det!