En saftig morotskaka toppad med en syrlig och krämig färskostmousse. Ovanpå allt ett sött och fluffigt täcke av mjuk maräng.
Morotkaka är ju så gott som det är, med en enkel färskostfrosting ovanpå. Men det är också den perfekta tårtbotten till massa olika slags tårtor. Du kan göra en tårta genom att stapla morotsbottnar på varandra och sedan täcka härligheten med färskostfrosting. Eller så gömmer du en morotskaka i en lime- och basilikamousse. Eller kanske twista till frostingen med brynt smör.
Här har en saftig morotskaka fått en syrlig citroncheesecake ovanpå sig, som i sin tur toppas med en fluffig italiensk maräng. Åh så vårigt, påskigt och fräscht!
Kakan är 20 cm i diameter och är bakad i en av mina favoritformar, nämligen en springform på 20 cm. Sen blir det enklast att använda sig av tårtplast när man ska hälla på cheesecaken, eller i alla fall när man ska ta loss den på ett fint sätt. Du kan även göra denna tårta i en form som är 23 cm med samma recept, du får bara en något lägre tårta.
Det vackra tårtfatet (inte just i denna färgen men i helt vitt) hittar du här >>
Martina
Hej! Hur långt innan kan man göra och lägga på marängen? Mvh Martina
Emma Brink Rask
Den kan du lägga på så långt som kvällen före.