En riktigt saftig morotskaka som du enkelt gräddar i en limpform. Sen skär du skivor som du toppar med en krämig färskostfrosting med citron och vallmo. Enkelt och så vackert!
Ja men det här sättet att servera kaka är ju min nya favorit. Här ser du hur jag har gjort på ett liknande sätt med en chokladkaka. Det är inte jag som har kommit på detta, jag ser det på väldigt många instagramkonton just nu. Kanske inte från bakinfluencers men från olika kaféer och konditorier runt om i världen.
Och jag älskar det! Så enkelt att baka en mjuk kaka i en limpform och sen bara skära skivor som man toppar på ett tjusigt sätt. Här har jag gjort en riktigt saftig morotskaka med brunt socker och sen har jag toppat den med en ganska syrlig topping. Den är bara vispad cream cheese med florsocker, citron och vallmo.
Gillar du också morotskaka av alla de slag? Då ska du kolla in alla mina recept på morotskaka. Allt från cupcakes och rulltårta till bundtcakes, moussetårtor och andra tårtor. Kolla in alla recept här >>
Tyllen som jag har använt en stor korgtyll, en sån hittar du hos exempelvis Lyckas med mat. Men du kan såklart välja att spritsa hur du vill, eller inte spritsa alls utan bara bre ut frostingen på ett rustikt sätt.
Jag har gräddat kakan i en form som rymmer, 1,5 liter. En sån här exempelvis.
Jag gjorde dessa och hade dem på ett fat med plastfolie över till nästa dag och de var lika goda då. Men allra finast och godast blir de nog om du serverar ganska snart efter att du har gjort dem. Om du vill ha dem i kylen till nästa dag, ta då fram dem ca 1 timme innan de ska ätas så att de inte är kylskåpskalla.
Agnes
Gjorde kakan nu idag och fick verkligen inte ihop förskostfrostingen. Gjorde som det stod och osten var kylskåpskall och vispade ihop allt med elvisp förutom valmofröna men den vill inte bli tjock. Tips?
Emma Brink Rask
Du använde dig inte av en light-ost?
Vilket märke använde du, det ska inte spela någon roll men ibland kan det göra det.