En supersaftig morotskaka med ananas och apelsin ihopparad med en magiskt god frosting med brynt smör och cream cheese.
Jag har ett recept på morotskaka som jag använd forever och typ aldrig känt att jag behövt uppdatera för att det är så bra. Men nu kände jag att jag ändå ville testa något nytt. Det här blir så saftigt, mycket på grund av att det är krossad ananas i smeten. Sen rev jag också ner apelsinskal, och gudars skymning det blev så gott! Som grädde på moset är det också malda rostade valnötter i smeten. Om man inte tål det kan man hoppa över det och ersätta med vanligt mjöl.
Men det är ju bara själva kakan, sen kommer vi till frostingen. En klassisk cream cheesefrosting uppdaterad genom att bryna smöret först. Och igen, gudars skymning! Ja ni fattar ju hur god den här kakan är.
Glöm inte att följa @brinkenbakar på Instagram.
Malin
Om man tar bort valnötterna, ska man ersätta med 1 dl mjöl då?
Emma Brink Rask
Det behöver du inte, du kan bara utesluta dem.