Morotskaka i sockerkaksform

23 maj, 2021
DETTA INLÄGG INNEHÅLLER SPONSRADE LÄNKAR

Supersaftig morotskaka i sockerkaksform med en cream cheese- och limeglaze.

Jag ville testa min nya form Braided Bundt från Nordic Ware och passade då på att baka en av mina absoluta favoritkakor, nämligen morotskaka. Enkel att baka och så saftig och god.

Jag utgick från mitt klassiska bombsäkra recept, dubblade det, för den här formen är stor, nästan 3 liter, och sedan gjord jag en lite tunnare cream cheeseglaze med lime.

Kolla in min morotstårta med samma recept. Eller min morotsrulltårta.

Morotskaka i sockerkaksform

4/5(11)
Röster
Portioner: 12-14 bitar (en form på ca 2,5-3 liter)

Ingredienser:

Morotskaka

4 ägg

360 g strösocker (4 dl)

240 g vetemjöl (4 dl)

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

200 g majs- eller rapsolja (knappt 2 dl)

200 g rivna morötter (ca 4-5, riv på den fina sidan)

Cream cheese- och limeglaze

1 dl vispgrädde

100 g cream cheese

60 g florsocker (1 dl)

juice och rivet skal från en lime

Instruktioner:

Morotskaka

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn), och smörj formen ordentligt med rumstempererat smör.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet. Vänd sedan ner de rivna morötterna och oljan.

4. Häll smeten i formaren och grädda i ca 25-30minuter, längre om du bakar i en form som inte är Nordic Ware. Alla ugnar är olika, känn alltid med en trästicka för att se när den är färdig.

5. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i 5 minuter i formen. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.

Cream cheese- och limeglaze

1. Rör samman alla ingredienser. Låt glazen sätta sig i någon kvart. När kakan har svalnat skedar du över lite i taget på kakan.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
3 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Hej! Älskar frostingen MEN hur får jag den så rinnande som på bilderna?😥 min blir alltid halv tjock så de rinner inte. Eller ska man lägga på den när den är ljummen? ❤🙏

  • Eventuellt en dum fråga, men när du säger att du tog det här receptet och dubblade det för att ackommodera en så stor form, men receptet sen säger att den passar till en form som är 2,5-3 liter, då har receptet redan dubblats, va? 😃

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg