Saftiga morotscupcakes med sötsyrlig cream cheesefrosting.
Vi det här laget har jag ett par olika morotsrecept på bloggen. Rulltårtan (som två år i rad varit det populäraste receptet på bloggen och varje vecka är med bland de fem mest lästa recepten), tårta och även en glutenfri morotskaka.
Men självklart behöver vi ett recept för cupcakes också. Jag testade först att göra dem med mitt vanliga recept, men det blev inte alls bra som cupcakes. När man gör cupcakes vill man ha en lite mer kompakt muffin som får en liten bula på toppen men inte mer än så, de får inte bli för fluffiga eller svälla upp för mycket. Lösningen blir att inte vispa in för mycket luft i smeten, vilket bara gör dem ännu enklare att baka!
Man rör helt enkelt samman de blöta ingredienserna och sen de torra och så blandar man ihop de båda, och tillsätter morötter. Busenkelt!
Till frostingen gick jag lös med tre olika tyllar, en rostyll (wilton 2D), en liten öppen stjärntyll (wilton 6B) och sen en liten kronbladstyll ( Wilton nr 103).
Rebecca
Så otroligt gott recept! Undrar om dessa går att göra glutenfria? 🙂
Rebecca
Såg precis att det redan fanns en kommentar angående glutenfritt.
Lovisa Holgersson
Hej,
Ser himmelska ut! Tänkte att jag ville testa dessa, men går det att göra dem glutenfria? Och vilka mjölsorter ska man isåfall använda och hur mycket av respektive?
Emma Brink Rask
Hej, jag har inte provat och är ingen expert på att baka glutenfritt. Men gissar att du kan byta ut mjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.
Eva
Hej! Går det att spritsa muffinsen dagen innan, eller är det bäst att baka och förbereda frostingen dagen innan men spritsa samma dag? 🥰
Emma Brink Rask
Det går bra att förbereda dagen före, det som kan hända är att formarna släpper från muffinsen pga fukt.
K n
Världens bästa muffinsrecept, så saftiga och goda! Kan man använda detta recept som ett grundrecept för muffins och byta ut morot och kanel mot t ex bär eller citron eller vad man nu vill ha för smak?
Ida
Hej! Kan man förbereda frostingen dagen innan och förvara i kylen för att sen ta fram en stund innan dagen man ska spritsa och dekorera? 🙂 Om man gör cupcakes dagen innan går det bra att förvara i en matlåda med lock? 🙂
Emma Brink Rask
Du kan göra frostingen dagen före, men du behöver vispa upp den igen innan du spritsar den. Det går fint att förvara dem i kyl i en låda med lock. Det kan dock hända att formarna lossnar från kakan pga fukt.
Ida
Tack för svar! Hur länge håller sig frostingen i rumstemperatur? 🙂
Matilda
Hej! Jag har gjort dom här så många gånger och dom har blivit så populära, så himla goda!
Jag undrar bara om dom går bra och frysa utan frostingen?
Tack för ett jättebra recept!