De smakar precis som schackrutor, men med en lite annorlunda look.
Imponera på dina gäster med de här busenkla kakorna. Om du bara har lite tålamod under själva utbakningen så slänger du ihop dem på ett nafs.
Copyright © 2o23 brinkenbakar.se
180 g vetemjöl (3 dl)
30 g florsocker (0,5 dl)
2 tsk vaniljsocker
125 gram kallt smör
12 g kakao (2 msk)
1. Lägg alla ingredienser utom kakaon i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte.
2. Dela degen i två delar och tillsätt kakaon i den ena.
3. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 1 timme.
4. Kavla ut den ljusa degen, ca 4 mm tjocklek och skär den till en jämn rektangel. Gör sedan likadant med mörka degen och lägg den på den ljusa. Rulla till en rulle och lägg i frysen i 10 minuter.
5. Skär kakor, ca 5 mm tjocka, med en vass kniv och lägg på en plåt.
6. Baka på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i ca 8-10 minuter.