Mördegssnurror

16 november, 2018

De smakar precis som schackrutor, men med en lite annorlunda look.

Imponera på dina gäster med de här busenkla kakorna. Om du bara har lite tålamod under själva utbakningen så slänger du ihop dem på ett nafs.

Mördegssnurror

3.9/5(32)
Röster
Portioner: Ca 25 kakor

Ingredienser:

180 g vetemjöl (3 dl)

30 g florsocker (0,5 dl)

2 tsk vaniljsocker

125 gram kallt smör

12 g kakao (2 msk)

Instruktioner:

1. Lägg alla ingredienser utom kakaon i en matberedare och mixa tills det går ihop till en deg. Eller nyp ihop den för hand. Överarbeta inte.

2. Dela degen i två delar och tillsätt kakaon i den ena.

3. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 1 timme.

4. Kavla ut den ljusa degen, ca 4 mm tjocklek och skär den till en jämn rektangel. Gör sedan likadant med mörka degen och lägg den på den ljusa. Rulla till en rulle och lägg i frysen i 10 minuter.

5. Skär kakor, ca 5 mm tjocka, med en vass kniv och lägg på en plåt.

6. Baka på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) i ca 8-10 minuter.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
0 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera

Lämna den första kommentaren

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg