En favorit i ny tappning. Smöriga mördegskakor med vit choklad och frystorkade hallon. Går snabbt att baka och snabbt att äta.
Ja, mina mördegskakor med choklad och havssalt är återkommande en favorit på bloggen. Nu gjorde jag samma grundrecept men bytte den mörka chokladen mot vit och adderade frystorkade hallon. Du kan använda vilka frystorkade bär du vill. Men färska funkar dessvärre inte, det blir för blött.
Jag köper frystorkade bär i Hötorgshallen, på Pierias Livs. Men de har också en webbshop där du kan handla. Kolla in den här.
De här kakorna är perfekta att förbereda. Gör en rulle med deg och ha i kylen eller frysen. Enkelt att sedan bara skära upp och baka av. Degen kan ibland bli lite smulig och svår att hålla ihop för att det är både hackad choklad och bär i, men tryck ihop den lite så ska det funka.
Den här gången blandade jag havssaltet i degen. Men det kan du välja att istället strö över kakorna innan du gräddar dem.
Mitt trick är att när jag skurit dem från rullen, så tar jag en rund kakform (utstickare) och jämnar till dem så att de blir exakt runda. Men det behöver du bara göra om du är perfektionist som jag. 🙂
Emeli
Jag älskar de här kakorna, kombon av det söta, sura och salta är helt perfekt! Du är grym, tack för att du delar med dig av recept och kunskap 🤎
Emma Brink Rask
Tack! 😊