Mördegskakor med vit choklad och torkade hallon

21 maj, 2021

En favorit i ny tappning. Smöriga mördegskakor med vit choklad och frystorkade hallon. Går snabbt att baka och snabbt att äta.

Ja, mina mördegskakor med choklad och havssalt är återkommande en favorit på bloggen. Nu gjorde jag samma grundrecept men bytte den mörka chokladen mot vit och adderade frystorkade hallon. Du kan använda vilka frystorkade bär du vill. Men färska funkar dessvärre inte, det blir för blött.

Jag köper frystorkade bär i Hötorgshallen, på Pierias Livs. Men de har också en webbshop där du kan handla. Kolla in den här. 

De här kakorna är perfekta att förbereda. Gör en rulle med deg och ha i kylen eller frysen. Enkelt att sedan bara skära upp och baka av. Degen kan ibland bli lite smulig och svår att hålla ihop för att det är både hackad choklad och bär i, men tryck ihop den lite så ska det funka.

Den här gången blandade jag havssaltet i degen. Men det kan du välja att istället strö över kakorna innan du gräddar dem.

Mitt trick är att när jag skurit dem från rullen, så tar jag en rund kakform (utstickare) och jämnar till dem så att de blir exakt runda. Men det behöver du bara göra om du är perfektionist som jag. 🙂

 

Mördegskakor med vit choklad och torkade hallon

4.4/5(10)
Röster
Portioner: Ca 20 kakor

Ingredienser:

120 g rumsvarmt smör

50 g strösocker (0,5 dl)

50 gram ljust muscovadosocker (drygt 0,5 dl)

1 tsk vaniljsocker (eller vaniljpulver)

150 g mjöl (drygt 2, 5 dl)

100 gram grovt hackad vit choklad

Ca 1 dl frystorkade bär

Havssalt (ca 1 tsk om du har det i degen)

Instruktioner:

1. Vispa smör, socker och muscovadosocker i 3-4 minuter tills det är riktigt fluffigt.

2. Rör ner vaniljsocker, mjöl, grovt hackad vit choklad och frystorkade bär.

3. Rulla degen till en rulle, ca 4-5 cm i diameter. Plasta in rullen och låt den vila i kylen i 2 timmar. (det är väldigt viktigt att kakorna är riktigt kalla när du sätter in dem i ugnen, annars kommer de att flyta ut)

4. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

5. Skär sedan skivor, knappt 1 cm tjocka och lägg på en plåt.

6. Strö över lite havssalt (om du inte haft salt i degen) och grädda sedan i 10-12 minuter tills de börjar bli gyllenbruna i kanterna.

Se fler recept med:
Dela det här inlägget:
2 kommentarer
Visa kommentarer eller kommentera
  • Jag älskar de här kakorna, kombon av det söta, sura och salta är helt perfekt! Du är grym, tack för att du delar med dig av recept och kunskap 🤎

Skicka din kommentar

Om Mig

Hej! Jag heter Emma Brink Rask, välkommen till Brinken Bakar! Här samsas enkla recept med lite mer avancerade. Mina bakverk och desserter är ofta inspirerade av proffsen, men med mina instruktioner och tips kan alla baka dem hemma i sitt kök.

Följ mig
Mina böcker

Nyhetsbrev
Vill du få utvalda recept, tips och nyheter i din inbox varje vecka? Se till att signa upp dig på mitt nyhetsbrev!

Mina favoriter

Bästa bakblogg